04 Şubat 2015 12:25

Eylem yapan TMMOB üyelerine soruşturma

Kocaeli’de meslek odalarının etkisizleştirilmesine yol açacak yasayı protesto eden ve polis barikatıyla karşılaşan TMMOB üyelerine soruşturma açıldı.

Paylaş


Kocaeli'de meslek odalarının etkisizleştirilmesine yol açacak yasayı protesto eden ve polis barikatıyla karşılaşan TMMOB üyelerine soruşturma açıldı. 

8 Ocak günü, meslek odalarının etkisizleştirilmesini hedefleyen yasayı protesto etmek isteyen TMMOB üyeleri polis barikatıyla karşılaşmıştı. Bu olayın ardından yürüyüşe katılan ve aralarında TMMOB Kocaeli İKK sekreteri, MMO Kocaeli Şube başkanı, MMO Onur Kurulu üyesi, MMO Kocaeli Şube Danışma Kurulu, üyelerinin ve çalışanlarının bulunduğu 11’i TMMOB üyesi 12 kişi hakkında soruşturma açıldı. “2911 Sayılı Toplantı ve Yürüyüş Kanunu’na Muhalefet” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarıyla Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma sonrası TMMOB Kocaeli Şubesi basın açıklaması gerçekleştirdi. Burada konuşan TMMOB Kocaeli İKK Sekreteri Arsal Arısal, “TMMOB’yi parçalamak, etkisizleştirmek ve sesimizi kısmak isteyenler unutmasınlar ki, TMMOB her yerde” dedi. Arısal, Türkiye’nin dört bir yanından 9 Şubat’ta başlatacakları yürüyüşlere çağrıda bulunarak; “Yürüyüş kollarımızla 14 Şubat’ta Ankara’da Olağanüstü Genel Kurulumuzda buluşarak, AKP iktidarının yarattığı rant düzenini teşhir etmeyi sürdüreceğimizi, örgütümüzü savunacağımızı, hiçbir baskı ortamının bizleri yıldırmayacağını bir kez daha belirteceğiz” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

'Seçim barajını halk güçleri yerle bir edecek'

SONRAKİ HABER

Belediye lağımda sorumluluk almıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...