04 Şubat 2015 11:18

Avukatlardan Metal işçilerin grevinin ertelenmesine tepki

İzmir'de bir grup avukat, Metal işçilerin grevinin Bakanlar Kurulu tarafından ertelenmesini protesto ederek, sendikanın başlattığı hukuki süreci takip edeceklerini belirtti.

Paylaş

İzmir'de bir grup avukat, Metal işçilerin grevinin Bakanlar Kurulu tarafından ertelenmesini protesto ederek, sendikanın başlattığı hukuki süreci takip edeceklerini belirtti. 

Metal işçilerinin başlattığı grevin Bakanlar Kurulu kararı ile ertelenmesine bir tepki de İzmir'li avukatlardan geldi. Çağdaş Avukatlar Grubu olarak kendini tanımlayan grup İzmir Adliyesi önünde bir araya gelerek Bakanlar Kurulu'nun kararını protesto etti. Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi'ne üye avukatların da destek verdiği basın açıklamasını okuyan avukat Doğan Akbaş, en temel sendikal hak olan grev hakkının soyut, gerekçesiz ve hukuki dayanaklardan yoksun olarak ertelendiğini belirtti. Kararın nedeni olarak gösterilen "milli güvenlik tehdit" unsurunun gerçekleşmediğini söyleyen Akbaş, "Milli güvenliğin bozulduğuna dair istisna oluşturacak somut bir olay veya örnek ortaya koyulamamaktadır. Bir çatışma ortamı mevcut değildir. Grev oylamasında tüm fabrikalardan 'greve evet' oyu çıkmıştır. Üstelik kamuoyundan alınan destek de milli güvenliğin tehdit edilmesi gibi bir gerekçeyi geçersiz kılmakta ve onu gerekçe olmaktan çıkararak bahane olmaya mahkum etmektedir" dedi. 

Grev hakları ellerinden alınan metal işçilerine destek verdiklerini ve sendikanın başlattığı hukuki süreci takip edeceklerini belirten Akbaş, tüm duyarlı kamuoyunu da konuyu takip etmeye davet etti. Açıklama avukatların, "Grev haktır engellenemez" sloganı ile sona erdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP'den Kadıköy mitingi ve okul boykotuna destek

SONRAKİ HABER

Selahattin Demirtaş: HDP heyeti İmralı'ya gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa