04 Şubat 2015 10:20

Kobanê de hasar tespit çalışmaları başladı

Kobanê Yeniden İnşa Konseyi Başkanı İdris Nehsan kentin yeniden inşası için çalışmalara başladıklarını ve kentteki hasarı net tespit edebilmek amacı ile hasar tespit çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Paylaş

Kobanê’nin IŞİD'den temizlenmesinden sonra 30 Ocak’ta kuruluşu ilan edilen Kobanê Yeniden İnşa Konseyi başkanı İdris Nehsan yaptıkları çalışmalar hakkında ANHA’ya bilgi verdi.

Konseye bağlı komiteler kurduklarını ifade eden Nehsan, bunlardan Hasar Tespit Komitesinin çalışmalarına başladığını ve komitenin kentteki zarar-ziyanı tespit edeceğini söyledi. Kentin son durumu hakkında da bilgi veren Nahsan, “Kentin durumu şu anda pekiyi değil. Kentteki yapıların yüzde 80’i tamamıyla yıkılmış durumda. Geri kalan yüzde 20’de ise asgari barınma imkanları yok. Çok acil insani koridor açma gereği vardır. Ancak bu şekilde kenti yeniden inşa etmek için gerekli malzemeyi bulabiliriz” diye konuştu. Kentin müze olması yönündeki tartışmalara da değinen Nahsan, bu konuda kararın halka ve Bölge Yasama Meclisine ait olduğunu söyledi.

Birçok uluslararası kuruluşun ve devletin Kobanê’nin yeniden inşası için yardıma hazır olduklarını bildirdiklerini aktaran Nehsan bunun için önümüzdeki günlerde bir bank hesabı oluşturacaklarını söyledi.

Nehsan son olarak kendileri ile ilişkiye geçmek isteyenler için iletişim bilgilerin paylaştı. Konseyle iletişime geçmek isteyen kişi veya kuruluşlar aşağıdaki iletişim adreslerini kullanabilirler. (ANHA)

https://helpkobane.wordpress.com/

twitter:   @ava_kobane

Facebook:   الهيئة العليا لإعادة إعمار كوباني

Telefon:  05379671738 – 05453018603

ÖNCEKİ HABER

Beni cezaevine sokacaklarını sanmıyorum ama burası Türkiye!’

SONRAKİ HABER

Kötü performans sergileyen hakeme 6 ay men cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...