04 Şubat 2015 10:09

Yaşamını yitiren 4 YPG/YPJ savaşçısının kimlikleri açıklandı

YPG, Kobanê çevresindeki köylerin çetelerden temizlenmesi maksadı ile gerçekleştirilen operasyonlarda yaşamını yitiren ve aralarında YPJ komutanı Hebun Sinya’nın da bulunduğu 4 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

Paylaş

YPG’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, gerçekleştirilen operasyonlarda destansı direnişlerin sergilediği ifade edilerek, bu çatışmalarda onlarca YPG/YPJ savaşçısının da yaşamlarını yitirdikleri belirtildi. En son Kobanê ve köylerinde IŞİD'e yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 4 savaşçısının yaşamını yitirdiğini kaydeden YPG, bunlardan birinin YPJ Komutanı Hebun Sinya olduğunu belirtti.

YPJ KOMUTANI HAYATINI KAYBETTİ

IŞİD'in Kobanê’den temizlenmesinden sonra, köylere yönelik temizlik harekatında YPJ komutanı Hebun Sirya’nın yaşamını yitirdiğini açıklayan YPG, “Hebun arkadaş cesaret kararlılık ve inançla savaşan ve bu şekilde arkadaşlarına büyük moral kayağı olan bir arkadaştı. Cesareti ile düşmana korku salan Hebun arkadaş öncü kişiliği her zaman arkadaşlarına güç vermitir. YPG olarak bütün Kürdistan Şehitleri önünde saygı ile eğiliyor ve yollarının takipçisi olacağımız sözünü veriyoruz” dedi. (ANHA)

Kimlik bilgileri açıklanan diğer savaşçıların isimleri şöyle:


Kod Adı: Azad Kobanê
Adı Soyadı: Azad Xelîl Elî 


Kod Adı: Hebun Sinya
Adı Soyadı: Mêdiya Murad


Adı Soyadı: Mustefa Cimo


Kod Adı: Rojîn Kobanê

 



 

ÖNCEKİ HABER

Kaderine terk edilen Suriyeli çocuklarda 'şark çıbanı' belirtisi

SONRAKİ HABER

Beni cezaevine sokacaklarını sanmıyorum ama burası Türkiye!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...