04 Şubat 2015 09:28

Ağrı'da tutuklamalar protesto edildi

DBP ve HDP Ağrı il örgütleri, kentte gözaltına alınan 3 kişinin tutuklanmasını yoğun kar yağışı ve polis engeline rağmen yürüyüşle protesto etti.

Paylaş

HDP ve DBP Ağrı il örgütleri, dün ifadeye çağrılarak tutuklanan Ağrı Belediyesi eski Meclis üyesi Halil Karaoğlan, DBP Merkez İlçe Başkanı Nevzat Ayna, BDP Taşlıçay İlçe eski Başkanı Necati Aslan'ın tutuklanmasını protesto etmek amacıyla, HDP il binası önünde toplanarak Dörtyol'a kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe, aralarında HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ve Belediye eş başkanları Mukaddes Kubilay ve Sırrı Sakık'ın da olduğu yüzlerce kişi katıldı. Yoğun kar yağışına rağmen yürüyen kitleyi, Cumhuriyet Caddesi üzerine barikat kurarak engellemeye çalışan polisleri, "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Katil devlet Kürdistan'dan defol" sloganları ile protesto etti. Kitlenin ısrarlı duruşu üzerine polis geri çekildi. Dörtyol'da biten yürüyüş sonrası konuşan HDP İl Eş Başkanı Baran Öztürk, AKP Hükümeti'nin tutuklamalarla Kürt halkına gözdağı vermek istediğini dile getirerek, "Bizler bu baskılara boyun eğmeyeceğiz" dedi. 

'KÜRTLER HALA CEZAEVLERİNE ATILIYOR'

Ardından konuşan HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ise gizli tanıklarla yeni "KCK" operasyonlarının başlatılmaya çalışıldığını belirterek, "Kürtler 'KCK' adı altında yapılan operasyonlar ile tutuklanarak cezaevlerine atılmaya devam ediliyor. Artık gizli tanık saçmalığı deşifre olmuştur. Arkadaşlarımızın Kent Meclisi çalışması yürüttükleri iddia ediliyor. Kent meclisi çalışması şuan yürütülüyor olsaydı, bizler de bilerek ve isteyerek içerisinde görev alırdık" ifadesinde bulundu. 

Tutuklamaların "faşizan" bir tutumun sonucunda geliştiğini dile getiren Aksoy, "Tutuklanan arkadaşlarımızın 'yasadışı slogan atmışlar' deniliyor. Demokratik hak ve hukuk yöntemlere göre ifade özgürlüğü olması gerekiyor. Önder Apo için slogan attı diye tutuklanıyorsa o zaman devlet kimle görüşüyor. Bunu sormak lazım. Bizde şimdi 'Bijî serok Apo' diyoruz. Bu sloganı bizde atıyoruz. Nasıl bunu suç sayabilirsiniz?" sözleriyle konuşmasını bitirdi. (Ağrı/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ak Saray'a 50 milyon liraya 3 bin kamera takıldı

SONRAKİ HABER

AKP, TOKİ ortak projesi iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...