22 Temmuz 2011 10:21

Welat ve Gündem dağıtımcısına 6 yıl 3 ay hapis

Azadiya Welat ve Özgür Gündem gazetelerinin dağıtımcısı Sinan Sayan'a 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Sayan ile birlikte gözaltına alınarak tutuklanan Nesrin Akgül isimli yurttaşa ise 18 yıl hapis cezası verildi.6 Kasım 2008 tarihinde Van'da Azadiya Welat bürosuna yapılan baskın sonucu gözaltına alınarak tutuklanan ve 18 ay sonr

Welat ve Gündem dağıtımcısına 6 yıl 3 ay hapis
Paylaş

Azadiya Welat ve Özgür Gündem gazetelerinin dağıtımcısı Sinan Sayan'a 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Sayan ile birlikte gözaltına alınarak tutuklanan Nesrin Akgül isimli yurttaşa ise 18 yıl hapis cezası verildi.

6 Kasım 2008 tarihinde Van'da Azadiya Welat bürosuna yapılan baskın sonucu gözaltına alınarak tutuklanan ve 18 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Azadiya Welat ve Özgür Gündem gazeteleri dağıtımcısı Sinan Sayan ile aynı davadan hala tutuklu bulunan Nesrin Akgül'ün karar duruşması görüldü. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına tutuklu Akgül ve avukatı Hasan Doğar katılırken, tutuksuz yargılanan Sayan katılmadı.

Av. Doğar, Akgül'ün tutukluluk süresinin göz önünde bulundurularak serbest bırakılmasını talep etti. Mahkeme verdiği kısa aranın ardından Akgül'e, "Örgüt üyesi olmak" ve "Sahte kimlik bulundurmak" suçlamasıyla 18 yıl hapis cezası verirken, Welat ve Gündem dağıtımcısı Sayan'a ise "Örgüt üyesi olmak" suçlaması ile 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Avukat Doğar, davayı temyiz edeceklerini kaydetti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel ile dayanışma, nasıl?

SONRAKİ HABER

Rapor işyerini aklıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa