04 Şubat 2015 08:13

AKP'li belediyenin 'Şanzelize' planları iptal edildi

Beyoğlu'nun Piyalepaşa, Kaptanpaşa, Keçicipiri, Fetihtepe ve Piripaşa mahallerini kapsayan Okmeydanı 1/5000 ölçekli nazım imar planı İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından oy birliğiyle iptal edildi.

Paylaş

Beyoğlu'nun Piyalepaşa, Kaptanpaşa, Keçicipiri, Fetihtepe ve Piripaşa mahallerini kapsayan Okmeydanı 1/5000 ölçekli nazım imar planı İstanbul 6. İdare Mahkemesi tarafından oy birliğiyle iptal edildi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Okmeydanı’ndan Haliç’e kadar uzanan projeyi Paris’in Şanzalize caddesine benzeterek 'Okmeydanı'nı Şanzelize yapacağız' demişti. İstanbul 6. İdare Mahkemesi Okmeydanı 1/5bin ölçekli Nazım İmar Planlarının yürütmesinin durdurulması ve iptaline karar verilmesine yönelik açılan davada, planı oy birliğiyle iptal etti. 

13 Ağustos 2012 tarihinde İBB Meclisi’nde kabul edilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına, CHP Grubu tarafından yapılan itiraz sonucu 6. İdare Mahkemesi 3 Temmuz 2014 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Mahkemenin itirazlarını değerlendiren Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi kiracıların durumu ve ticaret alanlarının gözden geçirilmesine ilişkin konuları göz önünde bulundurarak yeniden plan çalışması başlatmıştı. 

Aralık ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 1/5000 ölçekli planlar yeniden meclise taşınmış, planlar oyçokluğu ile kabul edilmişti. Meclis salonunda görücüye çıkan Okmeydanı projesi maketi başında basın mensuplarına konuşan Demircan, mahkemenin itirazlarını göz önünde bulundurarak yeni plan hazırladıklarını söylemiş, “Beyoğlu Belediyesi bu itirazları da dikkate alarak 5 binlik planı yeniledi ve Büyükşehir Meclisi’ne getirdi. Revize olan 5 binlik planlar yeniden onaylandı. Mahkemenin kararı doğrultusunda, kiracıların durumunu dikkate alarak planımızı yeniledik” diye konuşmuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Bizi bu kış gününde sokağa atıyorlar'

SONRAKİ HABER

Knicks'e bir darbe de Celtics'ten

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...