04 Şubat 2015 07:41

Japonya: IŞİD karşıtı koalisyona desteğimiz artacak

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, 2 Japonya vatandaşının IŞİD tarafından infazını takiben Ürdünlü pilotun yakılarak öldürülmesi üzerine yaptığı açıklamada, IŞİD karşıtı koalisyona desteklerini arttıracaklarını ve terörizme teslim olmayacaklarını söyledi.

Paylaş

IŞİD'in bu güne kadar yaptığı katliamların en vahşisi olarak hafızalara kazınan Ürdünlü pilotun canlı canlı yakılarak öldürülmesine yönelik tepkiler sürüyor. Bir süre önce IŞİD ile yapılan görüşmelere karşın 2 Japonya vatandaşının infaz edilmesini takiben "intikam" açıklamaları yapan Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Ürdünlü pilotun vahşice infazının görüntülerinin yayınlanması üzerine Abe, "Japonya IŞİD terörüne teslim olmayacak" dedi. 

Ürdün ile empati kurduklarını ifade eden Abe, Japonya Yasama Organı Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, bölgeye yönelik insani desteklerini arttırmayı düşündüklerini ifade etti. Tokyo'nun IŞİD'e karşı uluslararası mücadelenin bir parçası olarak üzerine düşeni layıkıyla yerine getireceğini sözlerine ekleyen Abe'nin, koalisyona daha fazla güç vermesi bekleniyor. 

IŞİD, 400 gün alıkoyduğu biri gazeteci 2 Japonya vatandaşı için Japonya'nın DAİŞ karşıtı koalisyona yaptığı 200 milyon Dolar desteğe atıfta bulunarak, Japonya'dan 200 milyon Dolar fidye istemiş, görüşmeler sürerken de bir hafta içerisinde ikisini de infaz etmişti. 

ÖNCEKİ HABER

Protestan ve Süryanilerden Kobanê'ye 497 bin 600 TL'lik yardım

SONRAKİ HABER

Göçmen Fatoumato Toure: Yaşamak istiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa