04 Şubat 2015 06:05

Meriç ve Tunca’da su seviyesi düşüşe geçti

Son 31 yılın en yüksek seviyesine ulaşan Meriç veTunca nehirlerinde suyun debisinde düşüş başladı

Paylaş

Son 31 yılın en yüksek seviyesine ulaşan Meriç veTunca nehirlerinde suyun debisinde düşüş başladı

Meriç ve Tunca nehirlerinde su seviyesi düşüşe geçti. Bölgedeki yağışlar sonrası debisi hızla yükselen nehirler yatağına sığmadı.

Aşırı yükselme sonucu nehirler taşarak etrafındaki alanları su altında bıraktı. Bir iç denizi andıran görüntü en çok Karaağaç Mahallesi’ni mağdur etti. Mahallede yaşayan 5 bin civarında insan pazartesi gününden beri taşkın esareti yaşıyor. Tarihi köprülerin nehir sularına gömülmesiyle birlikte Karaağaç'ın karayoluyla bağlantısı kesildi. Mahalleye ulaşım helikopterlerle sağlandı. Nehir taşkını nedeniyle onlarca insan su içinde mahsur kaldı.

Askeri helikopterler yardımıyla mahsur kalanlar tek tek kurtarıldı. Bu arada son 31 yılın en yüksek seviyesine ulaşan Meriç Nehri ile Tunca’da düşüş başladı. 2 bin 150 metreküp/saniyeyi bulan Meriç’teki su seviyesi bin 600 metreküpe geriledi. Tunca ise 400 metreküp/saniyeye yaklaşan nehir suyu 250 metreküpe geriledi. Taşkın suyu Edirne ile Karaağaç arasındaki yolda ağır hasarlar oluşturdu. Bin 600 metreküp seviyesinde askeri araçların geçiş yapabildiği yollarda oluşan derin çukurlar nedeniyle geçişler yapılamıyor. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

DEÜ öğrencilerden not sistemine karşı kampanya

SONRAKİ HABER

Yeşilçam mahalleleri !f İstanbul’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...