04 Şubat 2015 00:50

Avrupa’da Ocak transferi

Pazartesi gecesi TSİ 00.00’da 2014/2015 futbol sezonunun kış transfer dönemi sona erdi. Son saatlerde klasik bir şekilde trafik fazlasıyla arttı. Son dakikalarda biten transferler oldu. Peki bunun karşılığı olacak mı? Ocak ayı transfer dönemiyle ilgili en büyük merak konularından biri hep bu oldu ve bir süre daha olmaya devam edecek gibi görünüyor

Paylaş

Emre ÖZCAN

Pazartesi gecesi TSİ 00.00’da 2014/2015 futbol sezonunun kış transfer dönemi sona erdi. Son saatlerde klasik bir şekilde trafik fazlasıyla arttı. Son dakikalarda biten transferler oldu. Peki bunun karşılığı olacak mı? Ocak ayı transfer dönemiyle ilgili en büyük merak konularından biri hep bu oldu ve bir süre daha olmaya devam edecek gibi görünüyor. Takımların ocaktaki hamle sayısının artması aynı zamanda sezon başında yapılan transferlerin ve kurulan takımların da inkarı anlamına geliyor olabilir. Ama sakatlıklar, Afrika ve Asya kupası gibi turnuvaların varlığı ve başka faktörler bazı takımları tedbir almaya zorluyor. Ortaya da taraftarları bilgisayar başında merakla bekleten günler ve hatta saatler çıkıyor. Transfer dönemi takım taraftarları için her zaman eğlence oldu ama idareciler için aynı şeyi söylemek biraz zor olabilir. 

İNGİLTERE’DE NOKTA ATIŞLAR

Premier League’de zirve adayları ocak ayını nokta transferlerle geçmeye çalıştı. Chelsea’nin transferin son günlerinde yaz aylarından beri gözde isimlerden biri olan Juan Cuadrado’yu 33 milyon avro karşılığında bitirmesi muhtemelen İngiltere’nin en flaş hamlesi oldu. Hemen hemen aynı fiyata Andre Schürrle’yi Wolfsburg’a gönderen Chelsea bu değişimi kasasından para çıkarmadan yapmayı başardı.

Arsenal, savunmadaki problemleri için Villarreal’den Gabriel Paulista’yı 15 milyon avro karşılığında transfer etti. Oyuncunun EPL temposu içinde ne vereceği merak konusu fakat Arsene Wenger iddialı ve Aston Villa önünde özellikle genç oyuncular Hector Bellerin’le Chuba Akpom’un iyi performanslarıyla gelen 5-0’lık galibiyeti sonrasında eli şu anda biraz daha güçlü. 

Manchester City forvet hattında yaşanan sakatlıklar ve şanssızlık nedeniyle Fildişili Wilfred Bony’yi transfer etti. Premier League temposuna alışkın oyuncunun yüksek profil içinde ne yapacağını da merak etmiyor değiliz. Liverpool yaz döneminin transfer şampiyonu olarak ocakta sakin kaldı. Manchester United ise Victor Valdes’i kadroya kattı ama müthiş David De Gea’nın varlığıyla Valdes’in iyi bir yedekten öteye gitmesi için 2-3 kademe yukarı çıkması gerekebilir. 

ODEGAARD FIRTINASI

La Liga’da Barcelona’nın yasaklı durumu devam ederken Real Madrid de geleceğe yatırım yaptı. 13 milyon avroluk Lucas Silva’dan Brezilya’yı takip eden herkes övgüyle bahsederken asıl ilgi uyandıran hamleyse 16 yaşındaki süper yetenek Martin Ödegaard’ın Real’e gelişi oldu. Henüz 15 yaşındayken Norveç A milli takımı formasını giymeye başlayan ve geçtiğimiz sezon 16 yaşını doldurmadan ligde 6 gol, 6 asistlik bir performans sergileyen Ödegaard, İskandinav futbolunun son 20 yılda yetiştirdiği en büyük yetenek olarak görülüyor. Yaşına göre muazzam bir fiziğe ırksal özellikleri gereği direkt bir şekilde sahip olan Ödegaard’ın muazzam tekniğiyse görülmeye değer. Real Madrid’e gidişi doğru tercih mi sorularını beraberinde getirdi ve bunu ilerleyen yıllarda göreceğiz ama Ödegaard’ın kolay olan yolu seçmediği kesin. 

INTER’DE ZORUNLU TRANSFERLER

İtalya Serie A’da en çok transfer yapan takım Inter oldu. Roberto Mancini’nin Walter Mazzarri’nin üzerine gelir gelmez sistemi değiştirdiği ve bunun gereği olarak transfere ihtiyaç duyduğu ortamda iki kenar forvet, Lukas Podolski ve Xherdan Shaqiri kadroya katıldı. Beklerde yaşanan sıkıntı nedeniyle eski oyuncusu Davide Santon’u son gün kiralayan Inter, Kovacic’ten sonra bir başka genç ve yetenekli Hırvat olan Marcelo Brozovic’i kadroya kattı. 

Roma’nın hücum hattında Gervinho’nun Afrika Kupası’na gidişi nedeniyle yaşadığı sıkıntı Victor Ibarbo’nun kiralanmasıyla son bulmuş olabilir. Mattia Destro’yu Milan’a kiralayan Roma, Totti’nin arkasını bir başka Fildişili Seydou Doumbia’yla doldurdu. Lider Juventus, Giovinco’yu Toronto’ya gönderirken hücum rotasyonunda ondan doğan boşluğu Alessandro Matri’yle kapatmaya çalışırken Empoli’nin büyük potansiyeli Daniele Rugani’nin bonservisinin yarısını da alarak muazzam bir işe imza attı. Juan Cuadrado’yu kaybeden Fiorentina’ysa Chelsea’den Mohamed Salah’ı kiralayarak küçük bir kumar oynadı. 

ÖNCEKİ HABER

Paksan'da işçiler kazandı

SONRAKİ HABER

‘IŞİD Libya’yı terör merkezi yapıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa