03 Şubat 2015 16:40

Soğukta unutmayın onları!

Çetin kış şartları bütün canlıların hayatını zorlaştırıyor. İnsanlar olanakları ölçüsünde bu zor şartların üstesinden gelmeye çalışıyor. Ya hayvanlar. Doğanın soğuğa büründüğü şu günlerde belediyelerin korumasında olması gereken sokak hayvanları ile kuşlar ve diğer yaban hayvanları yiyecek bulmada sıkıntı yaşıyor. Uzmanlar köpeklerin soğukta 17 saat, kedilerinse 6 saat aç kaldıklarında donarak öleceklerini belirtiyor.

Paylaş

Çetin kış şartları bütün canlıların hayatını zorlaştırıyor. İnsanlar olanakları ölçüsünde bu zor şartların üstesinden  gelmeye çalışıyor. Ya hayvanlar. Doğanın soğuğa büründüğü şu günlerde belediyelerin korumasında olması gereken sokak hayvanları ile kuşlar ve diğer yaban hayvanları yiyecek bulmada sıkıntı yaşıyor. Uzmanlar köpeklerin soğukta 17 saat, kedilerinse 6 saat aç kaldıklarında donarak öleceklerini belirtiyor.  

YİYECEK TAKVİYESİ ŞART 
Artık yiyecekleri poşetlere bırakılıp ağzı açık olarak çöpe bırakılması ve cam önlerine ekmek ve yem bırakılması gerektiğini kaydeden uzmanlar, soğuk kış günlerinde hayvanlara yiyecek takviyesi yapılması gerektiğini bildirdi. Uzmanlar, kışın birçok hayvanın mümkün mertebe faaliyetlerini asgariye indirdiğini ve enerjiyi daha iktisatlı kullandığını belirterek, şunları söylediler, “Birçok hayvan sonbaharda çok iyi beslenerek kış aylarına yağlanmış vücutla giriyor. Kışın olumsuz şartlarına metabolizmalarını bu şekilde hazırlıyor ve bu yağlar sayesinde soğuktan korunuyorlar. Hayvanlar insanlara göre soğuğa karşı kıyaslanamayacak ölçüde daha dirençli ancak sadece bu yağlar hayvanların soğuktan korunması için yeterli olmuyor. Hayvanların soğuktan korunmaları için yeterli şekilde beslenmeleri de gerekiyor. Kış mevsiminde hayvanların beslenmesi diğer mevsimlere göre 2 kat daha önemli.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

3 ebeveynli bebek

SONRAKİ HABER

'Verdiğim cevap Başbakan'da gizlidir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...