03 Şubat 2015 16:29

Özgürlük Yürüşü #başkaçarşamba’da

En iyi film ve en iyi şarkı dallarında Oscar adayı, En İyi Şarkı Altın Küre ödüllü merakla beklenilen yapımlarından Selma Movie / Özgürlük Yürüyüşü 20. yüzyıla damgasını vuran tarihi bir dönüm noktasını anlatıyor. Özgürlük Yürüşü, yarın Başka Sinema kapsamında düzenlenen #başkaçarşamba ön gösterim gecesi’nde.

Paylaş

En iyi film ve en iyi şarkı dallarında Oscar adayı, En İyi Şarkı Altın Küre ödüllü  merakla beklenilen yapımlarından Selma Movie / Özgürlük Yürüyüşü 20. yüzyıla damgasını vuran tarihi bir dönüm noktasını anlatıyor. Özgürlük Yürüşü, yarın Başka Sinema kapsamında düzenlenen  #başkaçarşamba ön gösterim gecesi’nde. 

1965 yılında Alabama’nın Selma kentinden eyalet başkentine giden 87 kilometrelik yolda, tarihe geçen üç protesto yürüyüşü yapıldı. Martin Luther King öncülüğündeki bu yürüyüşler kamuoyunu ateşledi ve ABD Başkanı Johnson’un Oy Hakkı Kanunu’nu çıkarmasını sağladı. Prodüksiyonunda “12 Yıllık Esaret / 12 Years A Slave” filminin yapımcılarının imzası bulunan epik film, bu tarihi olaylar zincirinin 50’nci yılında direnişin filizlenip dev bir insan hakları savaşına dönüştüğü tehlikelerle ve baskılarla dolu üç aylık sürece odaklanıyor. Filmin başrolünde Martin Luther King performansı dilden dile dolaşmaya başlayan David Oyelowo’ya Tim Roth, Tom Wilkinson, Oprah Winfrey, Martin Sheen, Carmen Ejogo, Giovanni Ribisi, Cuba Gooding Jr. gibi isimler eşlik ediyor. Seanslar; Altunizade Capitol Spectrum 21.15, Beyoğlu Sineması 21.30, Etiler Akmerkez Cinema Pink 21.30, Kadıköy Rexx 21.15, Ankara Büyülü Fener Sinemaları Kızılay 20.45ve İzmir Karaca Sinemasi 21.15  (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Sendikasız kadın kadınsız sendika olmasın’

SONRAKİ HABER

3 ebeveynli bebek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa