03 Şubat 2015 18:29

IŞİD Ürdünlü pilotu yakarak öldürdü

IŞİD elindeki Ürdünlü pilot Muath al-Kasaesbeh’i yakarak öldürdü. IŞİD'in yayınladığı videoda pilotun kafes içinde yanışı görülüyor

Paylaş

IŞİD elindeki Ürdünlü pilot Muath al-Kasaesbeh’i yakarak öldürdü. IŞİD'in yayınladığı videoda pilotun kafes içinde yanışı görülüyor

 IŞİD yayınladığı ve Ürdünlü pilot Muath al-Kasaesbeh’e ait olduğu iddia edilen videoda, demir kafesin içine kapatılan bir kişiyi canlı canlı yaktığı görülüyor. 

24 Aralık’tan bu yana IŞİD tarafından esir tutulan Ürdünlü Pilot Muath al-Kasaesbeh’in infaz görüntüleri olduğu iddia edilen bir video yayınladı. Vahşet görüntüleri içeren videoda demir kafesin içine kapatılan turuncu kıyafet giydirilen bir kişi canlı canlı yakılarak infaz edildi. Öte yandan Ürdünlü yetkililer, pilot Muath al-Kasaesbeh’in ailesine öldürüldüğünü bildirdi.

ÜRDÜN KRALI ABDULLAH, ABD ZİYARETİNİ YARIDA KESTİ

IŞİD’in Ürdünlü Pilot Muath al-Kasaesbeh’i demir kafesin içinde diri diri yakarak öldürdüğünü gösteren videoyu yayınlamasının ardından, Ürdün Kralı Abdullah Amerika ziyaretini yarıda kesip ülkesine dönme kararı aldı. 

Ürdün Genel Kurmay Başkanı da pilotun ailesine çocuklarının IŞİD tarafından öldürüldüğünü haberini verdi. Devlet televizyonu ise pilotun öldüğünü doğrulayarak infazın bundan bir ay önce 3 Ocak’ta gerçekleştirildiğini iddia etti. 

HALK SOKAĞA DÖKÜLÜP IŞİD ÜYELERİNİN İDAM EDİLMESİNİ İSTEDİ 

Ürdünlü vatandaşlar bu gelişmeler üzerine Amman’da sokaklara döküldü ve Ürdün’ün elinde tuttuğu IŞİD üyelerinin idam edilmesi için gösteri düzenledi. IŞİD’in serbest bırakılmasını istediği IŞİD militanlarının idam edilmek üzere başka bir hapishaneye gönderildiği iddia ediliyor.

ABD Devlet Başakanı Barak Obama, IŞİD'le mücadeleye hız vereceklerini ve bu infazların hesabının en kısa zaman sorulacağını duyurdu.

Örgüt, geçtiğimiz pazar da Japon gazeteci Kenji Goto’yu infaz etmiş, tüm dünya kamuoyunu üzerine çekmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Başöz işçileri: İşçinin gücünden korkunca yasakladılar

SONRAKİ HABER

Gazete yazarına sopalı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa