03 Şubat 2015 14:33

Valinin avukatı AKP il başkanı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, geçtiğimiz aylarında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul idarecilerinin görevden alma sürecinde sürece tepki amacıyla yaptığı konuşmalarda kendisine hakaret ettiği iddiasıyla Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu’na Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘Hakaret’ davası açtı. Davanın dünkü duruşmasına sanık olarak katılan Türkoğlu, ‘Vali Karaloğlu’nun avukatlığını AK Parti Bursa İl Başkanı Avukat Cemalettin Torun’un yaptığını’ söyledi.

Paylaş

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, geçtiğimiz aylarında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul idarecilerinin görevden alma sürecinde sürece tepki amacıyla yaptığı konuşmalarda kendisine hakaret ettiği iddiasıyla Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu’na Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘Hakaret’ davası açtı. Davanın dünkü duruşmasına sanık olarak katılan Türkoğlu, ‘Vali Karaloğlu’nun avukatlığını AKP Bursa İl Başkanı Avukat Cemalettin Torun’un yaptığını’ söyledi. 

Türkoğlu’na destek veren Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz ise mağduriyete sebep olanların değil mağdur olup da buna tepki gösterenlerin yargılandığı sürecin başladığını söyledi.

Selçuk Türkoğlu’nun yerel bir televizyon kanalında sarfettiği şu sözleri dava konusu olmuştu; “İlettiğimiz hiçbir problemi çözmeyen bir milli eğitim müdürü ve milli eğitim yöneticileri var, Bursa valisi var. O zaman siz bırakın bu statülerinizi, bırakın bu koltuklarınızı, bırakın bu müdürleri asıl sahibiniz kimse onlar gelsin. Listeyi kim yaptıysa, puanları kim verdiyse muhatabımız onlar olsun, biz onlara soralım. Yani insafsızca sübjektif kriterlere dayanarak siz bu insanların emeklerini nasıl çaldınız diye onlara sorun.” 

Davanın ilk duruşmasında Türkoğlu hazır bulunurken Vali Karaloğlu ve Avukatı Cemalettin Torun duruşmaya katılmadı. Torun’un yerine Avukat Erol Güngör katıldı. Hakim Mete Eser, taraf vekillerinin savunma ve delillerini hazırlamaları için duruşmayı 2 Nisan 2015’e erteledi.

MAĞDUR OLANLAR YARGILANIYOR

Baro Başkanı Ekrem Demiröz de şunları söyledi: “Mağduriyet yaratanların değil, mağdur olup da tepki gösterenlerin yargılandığı bir dönem açıldı Türkiye’de. Bir anlamda haksızlıklara, hukuksuzluklara susması istenilen bir toplum yaratılmaya çalışıyor. Bu nedenle Türk Eğitim-Sen yöneticileri gibi haksızlığa tepki gösterdiği için yargılananların yanında olacağını açıklıyoruz.”

Eğitim-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Özkan Rona ise şunları kaydetti: “Türkiye’de hak arama mücadelesinde faşist müdahalelerle nasıl baskı altında olduğumuzun açık bir göstergesidir. 12 yıl önce olmayanlar, yüzlerce yıl var olan emek mücadelesi önderlerini bugün baskı almaya yargılamaya çalışıyorlar. Siz 12 yıl sonra belki olmayacaksınız ama biz emek mücadelesine devam edeceğiz.” (Bursa/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Belediye otobüsünün çarptığı kadın yaralandı

SONRAKİ HABER

Başöz işçileri: İşçinin gücünden korkunca yasakladılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...