03 Şubat 2015 14:06

Şiddete takipsizlik mağdura dava

Adana’da rüşvet ve yolsuzluğu protesto eylemine katılan 5 kişi hakkında memura görevi yaptırmamak için direnme ve gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet ettikleri iddiasıyla dava açıldı.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana’da rüşvet ve yolsuzluğu protesto eylemine katılan 5 kişi hakkında memura görevi yaptırmamak için direnme ve gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet ettikleri iddiasıyla dava açıldı. Eylem yapan vatandaşlara saldıranlar hakkında ise hiçbir işlem yapılmadı.
26 Aralık 2013’te DİSK, KESK TMMOB, Tabip Odası gibi emek örgütlerinin çağrısı ile İnönü Parkı’ndan yolsuzluk ve rüşveti protesto yürüyüşüne polis saldırmıştı. Saldırıda yaralanan dönemin Eğitim Sen yöneticisi Güven Boğa, darp raporu alarak polisler hakkında görevi kötüye kullanma ve barışçıl gösteriye müdahale, mala zarar verme ve orantısız güç kullanmadan suç duyurusunda bulunmuştu. Savcılık polisler hakkında açılan suç duyurusu ile ilgili takipsizlik kararı vermiş, Boğa’nın avukatları dosyayı Anayasa Mahkemesi’ne taşımıştı.

Polis, eylemlerle ilgili hazırladığı fezlekede eylemin yasa dışı olduğunu, Güven Boğa’nın örgütlediğini ve 4 kişinin de polise taş attığını iddia etti.

Boğa’nın şikayette bulunmasına misilleme olarak müvekkili hakkında soruşturma başlatıldığını ifade eden avukatı Sevil Aracı, “Biz yargılama sonunda müvekkilimin beraat edeceğini ve Anayasa Mahkemesi’ne yapmış olduğumuz başvurudan da ihlal kararı çıkacağını düşünüyoruz” dedi. 

Dava konusu eyleme yapılan müdahalenin hukuka uygun bir müdahale olamadığını dile getiren Aracı, “Müvekkilin katılmış olduğu gösteri demokratik haklar çerçevesindeki yürüyüşlerdendir” dedi.

Davanın ilk duruşması Adana 10. Asliye Ceza Mahkemesi’de 30.04.2015 tarihinde görülecek. 

ÖNCEKİ HABER

Cadde ortasına benzin istasyonu

SONRAKİ HABER

Afganistan’daki kabinede kadın bakan bulunmaması protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...