03 Şubat 2015 11:49

Kadın cinayetinde 'iyi hal' indirimi

Adana'da kendisinden boşanmak isteyen eşi Halime Özdoğan'ı boğarak öldüren Durmuş Ali Özdoğan'a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası "iyi hal" indirimi yapılarak müebbet hapse düşürüldü.

Paylaş

Adana'da boşanmak üzere olduğu eşi Durmuş Ali Özdoğan tarafından 25 Aralık 2013 tarihinde boğazına sarılan şal ile Halime Özdoğan'ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın duruşması Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya sanık Durmuş Ali Özdoğan ile sanık ve müdahil avukatları katıldı. Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti, Özdoğan'a TCK'nin 86/1-d maddesi kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Özdoğan'a verilen cezada haksız tahrik indirimi uygulanmazken, iyi halden yapılan indirim sonucunda ceza müebbet hapse çevrildi. 

'İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANMAMASI GEREKİYORDU' 

Adana Kadın Platformu üyesi ve dava avukatı Sevil Aracı Bek, sanığın TCK'nin 86/1-a-b-d ve e bentlerince tasarlayarak, canavarca hislerle, yakını olan ve kendisini savunamayacak durumdaki birine karşı işlenen suçlardan cezalandırılmasını talep ettiklerini söyledi. Sanığın soğukkanlılıkla cinayeti nasıl işlediğini anlattığına dikkat çeken Bek, iyi halden indirim yapılmasının da yerinde bir karar olmadığını kaydetti. Sanığın suçunu itiraf etmesinin samimiyet ve pişmanlıktan kaynaklı olmadığını belirten Bek, sanığın suçunu itiraf etmesinin Özdoğan'ı katletmeden dakikalar önce polis tarafından GBT kontrollerinin yapılmış olmasından kaynaklı olduğunu vurguladı. Sanığın haksız tahrik indiriminden faydalanmak için iftira atmış olduğunu da belirten Bek, iyi hal indirimi uygulanmaması için çok fazla sebep olduğunu ifade etti. Bek, kararı temyiz edeceklerini söyledi. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Müzik Festivali 27 konserle 600 sanatçıyı ağırlayacak

SONRAKİ HABER

Bu ‘Taşlar’ adalete

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...