03 Şubat 2015 11:19

OSTİM-İvedik katliamının 4. yılında adalet arayışı sürüyor

OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgesinde art arda yaşanan patlamalarda 20 işçinin yaşamını yitirmesinin üzerinden 4 yıl geçti. Patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarının adalet arayışı devam ederken, aileler bugün her iki patlamanın olduğu yerde yitirdiklerini andı.

Paylaş

OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgesinde art arda yaşanan patlamalarda 20 işçinin yaşamını yitirmesinin üzerinden 4 yıl geçti. Patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarının adalet arayışı devam ederken, aileler bugün her iki patlamanın olduğu yerde yitirdiklerini andı. İkinci patlamanın yaşandığı sokakta bir araya gelen aileler “İş kazası değil cinayet” sloganları attı. “OSTİM ve İvedik patlamalarını unutmadık, unutmayacağız” pankartı taşıyan aileler 4 yıldır aynı acıyı duyduklarını kaydetti.

‘BAŞKA CİNAYETLER OLMASIN’    

Aileler adına açıklamayı okuyan Demet Gürer, sorumluların yargılanması ve cezalandırılması için adalet arayışlarının süreceğini ifade etti. “Türkiye’nin işçi cinayetlerinde Avrupa birinciliği devam etmekte” diyen Gürer, işçi cinayetlerinin her yıl azalmak yerine daha da arttığına işaret etti. Gürer, “İş cinayetleri kamu düzenine dair bir suç olarak görülmedikçe; adil bir yargılama yapılıp sorumlular cezalandırılmadıkça; taşeron sistem devam ettikçe, sendikasızlaştırma yaratıldıkça işçi cinayetleri devam edecektir” diye konuştu. Gürer mücadelelerinin işçi güvenliğinin sağlandığı, daha insani çalışma koşullarının yaratıldığı bir çalışma ortam için olduğunu söyledi.

DAVADA TUTUKLU SANIK KALMADI

Patlamaların ardından açılan davanın geçtiğimiz aralık ayında gerçekleşen son duruşmasında savcı mütalaasını açıklamıştı. Patlamaları “bilinçli taksir” olarak tanımlayan savcı, sanıkların 45 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etmişti. 3 yıldır süren davada tutuklu sanık bulunmuyor. Ayrıca patlamada ihmali bulunan kamu görevlilerinin de yargılanması konusunda ailelerin talepleri yargı tarafından dikkate alınmıyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ford Otosan işçilerinden mektup var

SONRAKİ HABER

Grev yasağı emekçilere vurulmak istenen prangadır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...