03 Şubat 2015 10:42

Hatay'da 10 kg patlayıcı ele geçirildi

Hatay'da jandarmanın yaptığı bir operasyonda, 10 kilo patlayıcı ile patlayıcı düzeneğinde kullanılan malzemeler ele geçirildiği açıklandı. 11 Mayıs 2013'te Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamada, 5'i çocuk 52 kişi hayatını kaybetmiş, 130 kişi de yaralanmıştı.

Paylaş

Daha önce büyük çapta patlamaların meydana geldiği Hatay'ın sahil ilçelerinden Arsuz kırsalında dün sabah saat 04.00 sıralarında jandarma tarafından yapılan operasyonda 10 kilo patlayıcı, 1000 metre kablo, uzaktan kumandalı patlayıcı düzeneğinde kullanılan 3 cep telefonu, 1 kullanıma hazır basma tip ateşleme sistemi, patlayıcı madde düzeneklerinde kullanılan çok sayıda pil ile yaşam malzemesi ele geçirildi.

TÜRÜ BELİRLENEMEDİ
Jandarma, patlayıcının hangi örgüte ait olduğunu belirlemek için çalışma başlatırken, patlayıcının türü de belirlenemedi. Bunun üzerine patlayıcı incelenmek üzere Ankara'daki Jandarma Kriminal Laboratuarı'na gönderildi.

'EYLEMİN ÖNÜNE GEÇİLDİ'
İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ile birlikte konu hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Vali Ercan Topaca, yaşam malzemelerinin olay yerinde imha edildiğini belirterek şunları söyledi:"Operasyon yapılan bölgede bazı ihbarlar neticesinde bir miktar patlayıcı, yiyecek içecek malzemesi ve çok sayıda malzeme ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler içinde bizim için en önemli olanı patlayıcı madde yapımında kullanılan 1000 metrenin üzerinde kablo, yine bir bidon içerisinde sıkıştırılmış 10 kilogram civarında hazır, fünyesi olmayan patlayıcı haline gelebilecek malzeme ele geçirildi. Yiyecek içecek olanlar orada imha edildi, onun dışında bazı cep telefonları ki delil niteliğinde olabilecek kablolar, piller ve delil olabilecek diğer malzemelerde bir tutanakla alındı. Aramalarda herhangi bir örgüt elemanına rastlanılmadı. Bu nokta onların lojistik maksadıyla kullandığı bir yerdi, imha edildi ve bu şekilde ilerde yapılabilecek bir eylemin önüne geçilmiş oldu." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kuito gemi değil atıktır, sınır dışı edilsin

SONRAKİ HABER

Yurt'ta sendikasızlaştırma operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...