22 Temmuz 2011 09:53

NTV’de ‘apolitik’ dönem

NTV’de Can Dündar ve Banu Güven’in programlarının “erken tatil”e girdiği söylenerek sonlandırılmasının ardından, Ruşen Çakır’ın, Mirgün Cabas’la başlattığı ve 2008 nisanından bu yana süregelen Yazı İşleri programı da yayından kaldırıldı. bianet’e açıklamada bulunan Çakır, NTV’

NTV’de ‘apolitik’ dönem
Paylaş

NTV’de Can Dündar ve Banu Güven’in programlarının “erken tatil”e girdiği söylenerek sonlandırılmasının ardından, Ruşen Çakır’ın, Mirgün Cabas’la başlattığı ve 2008 nisanından bu yana süregelen Yazı İşleri programı da yayından kaldırıldı. bianet’e açıklamada bulunan Çakır, NTV’nin yeni yayın döneminde hiçbir siyasi içerikli program yayınlamayacağını söyledi.

Bir haber kanalının siyasi içerikli program içermeyen bir formatta yayın yapmasının isabetli bir karar olmadığını belirten Çakır, “Yazı İşleri programının son iki yıldır NTV’de ve Türkiye medyası içinde önemli bir yeri vardı. Başarılıydı ve izleniyordu. Ancak, yönetimin kararı bu yönde oldu; nedenlerini, kararı verenlere sormalısınız. Ama ben, yönetimin bu kararını kendi adıma doğru bulmadığımı söylemek zorundayım. Elbette en iyi takdiri izleyici verecektir” dedi.

NTV’NİN ARA YÜZÜ TEPKİ ÇEKİYOR

Çakır, NTV’nin siyaset danışmanı olarak kalmaya devam edecek. Bu konuda “Başladığımız yere geri döndük” yorumu yapan Çakır, “Yazı İşleri’nden önceki görevim de buydu. Yeni formatta siyasi programlar olmayacağı için, siyaset danışmanı olmanın canlı yayınlarda haber merkezine bağlanıp spikerle konuşmak gibi bir tanımı olacak” şeklinde konuştu.

NTV yönetiminin bu kararı, Çiğdem Anad, Can Dündar, Mirgün Cabas, Banu Güven ve Ruşen Çakır’ın programlarının artık NTV’de olmayacağı anlamına geliyor.

Siyasi konuk ve programları format dışı bırakırken, son haftalarda ekranlarını İsmail YK, Nihat Doğan, Pascal Nouma gibi popüler kültür isimlerine açan haber kanalı, twitter başta olmak üzere sosyal paylaşım sitelerinde tepki görüyor. (BİA)

ÖNCEKİ HABER

17. Saraybosna Film Festivali başladı

SONRAKİ HABER

Bir genç daha kendini yaktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...