03 Şubat 2015 09:08

Yunanistan hükümeti: Borçları silmeyeceğiz

Yunanistan'ın yeni hükümeti, ay sonunda başlayacak görüşmeler öncesinde sürpriz bir çıkış yaparak, dış borçlarından bir bölümünün silinmesi çağrısını yapmaktan vazgeçti.

Paylaş

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, İngiliz Financial Times ile söyleşisinde, planlarında "borç silinmesinin yer almadığını" ancak borç yükünü hafifletecek önerilerin bulunduğunu söyledi.

Varoufakis, plan çerçevesinde kreditörlerin elindeki Yunan tahvillerini, büyümeye dayalı yeni tahvillerle takas etmeyi önereceklerini belirterek, "Ortaklarımıza, 'faiz dışı fazla ile reform gündeminden oluşan bir kombinasyonu sunacağımızı söyleyeceğim. Bize ülkemizde reform yapmamıza yardım edin ve bize bunu yapabilecek kadar mali alan açın, yoksa, bunalmaya ve reform yapan bir ülke değil, deforme olan bir ülke oluruz' diyeceğim" dedi.

Yunanistan Maliye Bakanı, zengin vergi mükelleflerinden daha çok vergi almayı ve seçimlerde söz verdikleri tüm kamu harcaması sözlerini yarına getiremeseler de faiz dışı fazlayı gayri safi yurtiçi hasılanı yüzde 1.0'inden yüzde 1.5'ine çıkarmayı planladıklarını da vurguladı.

Varoufakis, gazetecilere yaptığı açıklamaların Yunanistan basınında "geri adım" diye yer almasının ardından yaptığı yazılı açıklamada da, sözlerinin yanlış yansıtıldığına, borç azaltmadan vazgeçtiklerine ilişkin hiçbir plandan söz etmediğine dikkat çekti.

Varoufakis açıklamasında, "Hükümet ve Maliye Bakanı, kararlılığımız kimileri için ne kadar kahredici olsa da, geri adım atmayacaktır" dedi. (DIŞ HABERLER)

SYRIZA’nın yeni ekonomi bakanından ilk açıklama

SYRIZA, makam araçlarını ‘tasarruf’ için satıyor 

ÖNCEKİ HABER

Nesli tükenmekte olan hayvanlar avlanıyor

SONRAKİ HABER

Edirne'de 5 bin kişi mahsur kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...