22 Temmuz 2011 09:53

17. Saraybosna Film Festivali başladı

Bosna Hersek savaşın izlerini yok etmek için ülkenin başkenti Saraybosna’yı eskisi gibi kültür sanat ile tekrar buluşturuyor. 1995’te sanatçıların girişimiyle başlatılan Saraybosna Film Festivali’nin 17’ncisi dün başladı.Festival, Saraybosna’daki Halk Tiyatrosu binasında düzenlenen törenle açıldı.

17. Saraybosna Film Festivali başladı
Paylaş

Festival, Saraybosna’daki Halk Tiyatrosu binasında düzenlenen törenle açıldı. 30 Temmuza kadar sürecek festivalde, kurmaca kısa ve belgesel dahil toplam 10 Türk filmi de yer alacak. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan Le Havre filmiyle başlayacak festivalde, Genç Yönetmen Seyfettin Tokmak’ın çektiği Kırık Midyeler, büyük ödül ‘Saraybosna’nın Kalbi’ni almak için yarışacak.

205 FİLM GÖSTERİLECEK

Bugüne kadar Kevin Spacey, Jeremy Irons, Mickey Rourke, Morgan Freeman gibi dünyaca ünlü oyuncuları ağırlayan festival kapsamında 205 film izleyiciyle buluşacak. Tokmak’ın Kırık Midyeler dışında Nuri Bilge Ceylan’ın Bir Zamanlar Anadolu’da, Seyfi Teoman’ın Bizim Büyük Çaresizliğimiz, 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkent’i projelerinden Hüseyin Karabey’in ve Sevil Demirci’nin yapımcılığını yaptığı Unutma Beni, Metin Akdemir’in Ben Geldim Gidiyorum, İmre Azem’in Ekümonopolis: Ucu Olmayan Şehir belgeselleri ile Serhat Karaaslan’ın Bisiklet, Nesimi Yetik’in Annem Sinema Öğreniyor, Cenk Ertürk’ün Posthummo kısa filmleri ve Hüseyin Karabey’in Hrant Dink’i anlatan animasyon filmi Hiçbir Karanlık Unutturamaz’ı festival kapsamında seyirciyle buluşacak.

Saraybosna Film Festivali Yöneticisi Mirsad Purivatra, festivale Türk Yönetmen Nuri Bilge Ceylan ile Bir Zamanlar Anadolu’da filminin oyuncuları Taner Birsel, Yılmaz Erdoğan, Ercan Kesal, Ahmet Mümtaz Taylan ve Muhammet Uzuner’in de katılacağını belirtti. Ceylan’ın filmi 24 Temmuzda festivalin ‘açık hava’ kısmında gösterilecek. Festivalin konukları arasında ünlü Alman Yönetmen Wim Wenders, Susanne Bier, Mohamed Diab, Philippe Le Guay ile Oyuncu Charlotte Rampling gibi dünyaca ünlü sinemacılar da olacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bir genç daha bedenini ateşe verdi

SONRAKİ HABER

NTV’de ‘apolitik’ dönem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...