03 Şubat 2015 08:26

Metal işçisi direniyor

Metal grevi kapsamında greve çıkan, grev yasağına rağmen üretimi durduran DEMİSAŞ’ta metal işçileri 3 gün ücretli izne çıkarıldı. PAKSAN ve Ejot'ta da işçiler talepleri karşılanana kadar üretim yapmamakta kararlı.

Paylaş

Metal grevi kapsamında greve çıkan, grev yasağına rağmen DEMİSAŞ’ta üretimi durduran işçileri dün Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ziyaret etti.

İşçilerle bir süre fabrikanın yemekhanesinde toplantı yapan Serdaroğlu daha sonra DEMİSAŞ’ın işvereninin talebi üzerine işverenle görüştü ve fabrikadan ayrıldı.

Serdaroğlu, DEMİSAŞ’tan ayrıldıktan sonra işveren bir kez daha Birleşik Metal-İş’i görüşmeye çağırdı.

İşçilerin üretim yapmasını isteyen işverenin bu talebi sendika ve işçiler tarafından kabul edilmeyince DEMİSAŞ’ta işçiler 3 gün izne çıkarıldı. (Bilecik/EVRENSEL)


EJOT VE PAKSAN'DA SON DURUM

İstanbul’da bulunan Paksan’da ise işçiler dün patronla masaya otururken, bu olumlu gelişme nedeniyle işçiler kısa süreli bir üretim yaptı. Patronun gerekli adımları atmaması üzerine de işçiler üretimi tekrar durdu. Paksan’da patronla görüşmeler halen sürerken, işçiler anlaşmaya varılmaması durumunda çalışmamakta kararlı. Bugün fabrikanın insan kaynakları müdürü 25. maddeye istinaden işçilere tazminatsız işten atılabileceklerini söyledi. İşçilerse patron MESS'ten istifa edene kadar üretim yapmamaya kararlı.

İstanbul’da kurulu Ejot Tezmak’ta da üzerine patron işçilerle masaya oturdu. Görüşmeye Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adan Serdaroğlu da katıldı. Kararlı olduklarını dile getiren işçiler “Rest çekerlerse son 3 yılda işe giren arkadaşlarımız da tazminatsız atılmayı göze aldı. Onlar da işten çıkarsa fabrikada 20-25 işçi kalacak, üretim hiçbir şekilde yapılmayacak. Bir kişinin bile burnu kanarsa 83 işçinin burnu kanamış sayarız. Biz bu yola ‘Ya hep beraber ya hiçbirimiz’ diyerek çıktık” dediler. Patronun MESS’ten ayrılıp masaya oturması durumunda sorun kalmayacağını ifade eden işçiler şunları söylediler: “Anlaşma yapmadan geri dönüş yok. Her türlü duruma karşı planımız hazır.” Dün emekliliğini isteyerek patrona rest çeken 43 işçi ise fabrikadaki içinde arkadaşlarına destek vermeye devam ediyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Alper Taş: BHH seçimlere ilişkin kararını vermiş değil

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Anca rüyanda başkan olursun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...