03 Şubat 2015 08:08

'İzmir gelişmelere ayak uyduramadı, başbakanlık ofisi açacağız'

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor. Davutoğlu, Ankara ve İstanbul'da Başbakanlık Ofisi bulunduğunu hatırlatarak bir ofis de İzmir'de açılacağını söyledi.

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor. Davutoğlu, Ankara ve İstanbul'da Başbakanlık Ofisi bulunduğunu hatırlatarak bir ofis de İzmir'de açılacağını söyledi. Davutoğlu bunun gerekçesini de "Son 12 yıl içinde bütün şehirlerimizde çok büyük hamleler söz konusu olurken, İzmir’deki yerel yönetim anlayışı bu gelişmelere ayak uyduramadı ve İzmir hak ettiği yeri bulamadı. Bundan sonra bizzat takip edeceğim. İzmir’i hak ettiği yere getireceğiz inşallah" şeklinde açıkladı.

Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

"Tam da Misak-ı Milli haftasında, biz de Kuvayi Milliye halinde tarihsel kararalrın çıktığı şehirlerdeydik. Çok büyük bir coşkuyla kongrelerimizi yaptık ve 15 Mayıs 1919’da iki şahsı anmak istiyorum. Bir yiğit insan Hasan Tahsin, İzmir’de ilk mermiyi sıktı. Denizli’de de bir başka yiğit insan Ahmet Hulusi efendi düşmana karşı istiklal fetvası verdi.

'Silah sahibi olmamak bir mazeret değildir' dedi Ahmet Efendi, elinizde üç çakıl taşı varsa atacaksınız ve mücadelede bulunacaksınız dedi. Bende buradan 95 yıl sonra çağrıyla bir şekilde yüzüncü yıla yürürken temel ilkemizi vurguluyorum. Herkes yeni misakı millide buluşmalı ve elinde ne varsa bu mücadeleye katılmalı. Üç çakıl taşı olan dahil, Türkiye’nin yeniden inşa faaliyetine katılmalı. Bu çerçevede mücadelemizi sürdüreceğiz.

İnşallah Ankara’dan sonra İstanbul’da başbakanlık ofisimiz vardı, bir başbakanlık ofisini de İzmir’de açıyoruz en kısa zamanda. Bu yolla, hükümet hizmetlerini ülkeye yaymak konusunda çok önemli bir adım atmış olacağız. Ayda birkaç günümüzü izmir’de geçireceğiz. Bütün Ege’de yapılacak faaliyetleri kontrol edeceğiz. Biz her bir şehrimize özel roller biçiyoruz. İzmir’e dönük olarak da İstanbul – İzmir otobanı 2017’de bütünüyle devreye girdiğinde 3,5 saate düşecek. Aynı şekilde Ankara – İzmir otoyolu tren yolu devreye girdiğinde, Ankara ve İzmir birleşmiş olacak. İzmir, Çandarlı Kuzey limanının devreye girmesiyle, izmir yine tarihin en büyük limanlarından biri haline gelecek.

Maalesef son 12 yıl içinde bütün şehirlerimizde çok büyük hamleler söz konusu olurken, İzmir’deki yerel yönetim anlayışı bu gelişmelere ayak uyduramadı ve İzmir hak ettiği yeri bulamadı. Bundan sonra bizzat takip edeceğim. İzmir’i hak ettiği yere getireceğiz inşallah. Önümüzdeki mayıs ayında, konak tünelini açacağız. Manisa’yla İzmir arasındaki tünelin inşaatını bizzat devlet olarak üstlendik açacağız. Manisa’yla denizli’yle Uşak’la bütün bir ege’yle izmir’i irtibatlandırarak ege’de başlı başına ekonomik havza oluşmasına büyük önem veriyoruz. İstiyoruz ki marmara’daki üretim yoğunlaşmasını ülkenin her tarafına yayalım. Bu çerçevede de İzmir’e yönelik olarak, ileri teknoloji ihtiva eden projelere beşinci bölge teşviği uygulayacağız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Umut Sahnesi, emekçilerin hikayesini sahneledi

SONRAKİ HABER

İç Güvenlik Paketi'ne MHP bile karşı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...