03 Şubat 2015 07:56

'Öcalan'ı özgürleştirme kararlılığından vazgeçmeyeceğiz'

Şırnak Belediye Eş Başkanı Av. Serhat Kadırhan, Şırnak Valiliği'nin aksi yöndeki açıklamasına rağmen PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle yurttaşlardan imza topladığı için gözaltına alındığını ve emniyette bu yönlü ifadesinin alındığına dair ifade tutanağı olduğunu söyledi.

Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle sürdürülen kampanya kapsamında dün akşam saat 20.30 sıralarında Cudi Mahallesi'nde yurttaşlardan imza toplarken polisin engellemesi ile karşılaşan Şırnak Belediye Eş Başkanı Av. Serhat Kadırhan, 7 kişi ile birlikte gözaltına alınıp, Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nde götürülmüştü. Belediye eş başkanının gözaltına alındığının bu gerekçe ile basın-yayın organlarında haber konusu olması üzerine Şırnak Valiliği'nden olay sonrası dikkat çekici bir açıklama yapıldı.

"Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan'ın gözaltına alındığına" dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını ileri süren Valilik, Kadırhan'ın kendi isteği ile emniyette bir konu ile ilgili ifade verdiğini ve herhangi bir gözaltı işleminin uygulanmadığını ileri sürdü.

Emniyete götürülüp, ifadeleri alındıktan sonra gece yarısı gözaltına alınan diğer arkadaşları ile birlikte serbest bırakılan Eş Başkan Kadırhan, nasıl gözaltına alındıklarını ve emniyette yaşananları anlattı.

'VALİLİK NEDEN BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPTI BİLMİYORUM'

Çalışma yürütürken önlerini kesen polislerin Diyarbakır 1 Nolu Hakimliği'nin kampanyaya dair verdiği yasaklama kararını gerekçe gösterip, kendilerini engellemeye çalıştığını belirten Kadırhan, götürüldükleri emniyette de imza topladıkları için ifadelerinin alındığını söyledi.

Valiliğin ileri sürdüğü gibi başka bir konu ile ilgili ifade vermesinin söz konusu olmadığını ve valiliğin neden böyle bir açıklama yaptığını bilemediğini ifade eden Kadırhan, elinde emniyette verdiği ifade tutanağı olduğunu kaydetti. Devletin müzakere yürüttüğü, Kürt halkının önderi olarak kabul ettiği Sayın Öcalan için bu süreçte imza toplamanın en demokratik eylemlerden biri olduğunu dile getiren Kadırhan, "Biz aynı de kararlılıkla, aynı şevkle Sayın Öcalan'ın özgürlüğü için imza sadece toplamakta değil, her türlü eylemliği göstermeye ve yürütmeye devam edeceğiz ve bu konuda sonuna kadar kararlıyız" dedi.

Öcalan'a özgürlük imza kampanyasını tüm dünya ve Ortadoğu halklarının özgürlüğü için önemsediklerini vurgulayan Kadırhan, "Devletin müzakere yürüttüğü Sayın Öcalan şu an ağır tecrit koşulları altında, yaklaşık 15 yıldır cezaevinde, bu koşullarda müzakerelerde başlı başına bir adaletsizlik, eşitsizlik var. Sayın Öcalan özgür olmadan, özgürlüğü sağlanmadan müzakere yapmasını istemek tabi ki ne adalete ne eşitliğe sığar. Sayın Öcalan bu müzakereler sonucunda, Kürtlerin, Türklerin ve bütün halkların özgürlüğü yolunda ilerleyecektir. Dolayısıyla Sayın Öcalan'ı özgürleştirme kampanyasını bunun için önemsiyoruz, çaba gösteriyoruz" diye konuştu. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kobanê'de 10 köy daha özgürleştirildi

SONRAKİ HABER

Gölette bot alabora oldu: Üsteğmen kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...