03 Şubat 2015 07:20

Diyarbakır'da esnaf, işyerini kendi söktü

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nın tek yönlü trafiğe açılması kararı aldığı Ofis semtindeki Kafeler Sokağı'nda (Sanat Sokağı) yer alan işyerleri sahipleri, belediye ile varılan mutabakat sonucu işyerlerini kendileri kaldırdı.

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nın tek yönlü trafiğe açılması kararı aldığı Ofis semtindeki Kafeler Sokağı'nda (Sanat Sokağı) yer alan işyerleri sahipleri, belediye ile varılan mutabakat sonucu işyerlerini kendileri kaldırdı. Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, "Bize gerek kalmadan esnafımız sonradan kamusal alana inşa edilmiş ve kentimize yakışmayan bu yapıları kendileri söküyorlar"dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nın 50'ye yakın işyerinin kaldırım ve yeşil alan olarak kullanılan alanları işgal ettiği Ofis semtindeki Kafeler Sokağı (Sanat Sokağı) için 19 Kasım 2014 tarihinde aldığı sokağın tek yönlü trafiğe açılması kararı, belediye ve işyeri sahiplerinin mutabakatıyla sonuçlandı. Alınan yıkım kararı sonrası kendilerine tebligat gönderilerek kafeleri boşaltmaları istenen süre verilen esnaf, belediye yetkilileri ile yapılan görüşmelerde sağlanan uzlaşma sonucunda dün geceden itibaren belediye ekiplerine bırakmadan bir çoğunluğu ahşap iskelet üzerine kurulu işyerlerini kendileri söktü.

İşyeri sahipleri işyerlerini sökerken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Eş Başkanı Gültan Kışanak da sokağa geldi. Esnafa aldıkları karara anlayış göstermelerinden dolayı teşekkür eden Kışanak, yaptığı açıklamada, Kafeler Sokağı'nda oluşan çirkin görüntüyü ortadan kaldırmak için alınan karar üzerine esnafla görüşmeler yapıldığını ve kendilerine süre verildiğini hatırlattı.
Herkesin 'kangrendir, çözülemez' dediği bir sorunu, esnafla çözüme kavuşturduklarını belirten Kışanak, "Bugün burada bize gerek kalmadan esnafımız, sonradan kamusal alana inşa edilmiş ve kentimize yakışmayan bu yapıları kendileri söküyorlar. Şehrimizi sahiplendikleri için ben kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Kışanak, sokağın yeniden düzenlenmesi konusunda ise bir proje çalışması yapacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığınca Diyarbakır Ulaşım Ana Planı kapsamında trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla alınması gereken önlemler kapsamında Ofis Sanat Sokağı'nı tek yönlü trafiğe açma yönünde görüş oluşturmuş, Ulaşım Daire Başkanlığı'nın bu görüşü Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından da 19 Kasım 2014 tarihli oturumda benimsenerek karar altına alınmıştı. (Diyarbakır/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Kobanê'de sivil yaşam direnişle şekilleniyor

SONRAKİ HABER

Depremzedelerin barınma hakkı için direnişi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...