03 Şubat 2015 03:21

Beşiktaş'ta toprak kayması: Binanın ikinci katı çöktü

Beşiktaş'ta, saat 06.00 sıralarında, yamaçta bulunan iki katlı bir binanın ikinci katının üzerine toprak kaydı. Binanın ikinci katı çöktü.

Paylaş

Özgür GÜNEŞ

Beşiktaş'ta, bir yamaçta bulunan iki katlı binanın üzerine toprak kaydı. Binanın ikinci katı çöktü. Evde yaşayan ailenin o sırada binada bulunmaması faciayı önledi. Olay yerine gelen ev sahibi, yanındaki binanın sahibinin üst taraftaki yeşillik alanda çalışma yaptığını, bu sebeple toprak kaymasının yaşandığını iddia etti.

Olay, saat 06.00 sıralarında, Kültür Mahallesi Sekbanlar Caddesi üzerinde bulunan iki katlı bir binada meydana geldi. Binanın arkasında bulunan yamaçtan toprak kaydı. İkinci kat büyük bir gürültüyle çöktü. Olay çevrede paniğe sebep oldu. Sesi duyarak dışarı çıkan mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, binanın çöken kısmına çıkarak göçükte kimsenin olup olmadığını araştırdı. Polis ekipleri, sokakta güvenlik önlemi alarak vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. İtfaiye ekiplerinin enkazı kontrol etmesinin ardından içeride kimsenin olmadığı anlaşıldı. Göçük sırasında evde yaşayan ailenin dışarıda olması büyük bir faciayı önledi.

'YAN BİNA SAHİBİ DOĞAYLA OYNADI, BEYAZ MASA'YA ŞİKAYET ETTİM GELEN OLMADI'

Mahallelinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen bina sahibi Ahmet Kırmızı, yan komşusunu suçladı. Ahmet Kırmızı, “İçeride bir yakınım yok. Bu adam, yan taraftaki adam her tarafla oynadı doğayla. Doğadaki topraklara elledi, ağaçları söktü, taşları çaldı herşeyi yaptı. Bu adam oynadı yan taraftaki adam 33 numaradaki Ahmet Nail. Buranın çökmesine sebep o. Her tarafa şikayet ettim. Hiçbir yerden gelmediler. Boğaziçi'nden şikayet ettim, Beyaz Masa'ya şikayet ettim, Beşiktaş’a şikayet ettim, etmediğim yer kalmadı. Kimse de müdahale etmiyor. Şikayetçiyim tabi şikayetçi olacağım” dedi. Bir sokak sakini ise, “Bir tane adam da ne yapıyorsun demiyor buna. Ne belediye ne büyükşehir ne Beşiktaş Belediyesi” diye tepki gösterdi. (İstanbul/CİHAN)


BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI: BÖLGENİN TAHLİYESİ GÜNDEME GELEBİLİR

Beşiktaş Arnavutköy'de yaşanan toprak kayması sonrası olay yerine gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Toprak kaymasından etkilenen aileleri yeni ikametlerine taşıyacağız" dedi.

Beşiktaş'ta yaşanan toprak kayması nedeniyle olay yerine gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar toprak kaymasından etkilenen ailelerle görüştü. Hazinedar “Çok önemli bir facia önlenmiş oldu. Gece bizim nöbetçi ekiplerimiz olayın farkına varıyorlar ve bölgedeki evlerin boşaltılmasını sağlıyorlar. Bu nedenle önemli bir kayıp olmadan olay geçti. Şimdi yağmur durduğu için bölgede herhangi bir tehdit söz konusu değil. Büyükşehir Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nden bir ekiple zemin çalışması yapıp, bölgeye hızla müdahale edeceğiz. Belki de bölgenin tahliyesi gündeme gelebilir. Burada muhakkak bir düzenleme yapmamız gerekiyor. Burada toprak kaymasından mağdur olan aileleri Arnavutköy muhtarlığı ile yeni ikametlerine taşıyacağız. Onlara destek vereceğiz. Buradaki toprak kayması ilk değil. Daha önce de olmuştu. Ama dar bir bölgedeydi. Şimdi dört ev etkilenmiş" dedi.

Bir süre olay yerinde incelemelerde bulunan Murat Hazinedar daha sonra olay yerinden ayrıldı. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Müzeyyen Senar hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Otogar alt geçidini su bastı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...