22 Temmuz 2011 09:36

Bakan Ergin’e, AKP döneminde tutuklanan gazeteciler soruldu

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e, “Kaç gazeteci, genel yayın yönetmeni, yayın editörü, yazar, karikatürist, sunucu, muhabir vb. basın çalışanları iktidarınız döneminde gözaltına alınmış, tutuklanmış ve cezalandırılmıştır” diye sordu.Havutça, TBMM Başkan

Bakan Ergin’e,  AKP döneminde  tutuklanan gazeteciler soruldu
Paylaş

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e, “Kaç gazeteci, genel yayın yönetmeni, yayın editörü, yazar, karikatürist, sunucu, muhabir vb. basın çalışanları iktidarınız döneminde gözaltına alınmış, tutuklanmış ve cezalandırılmıştır” diye sordu.

Havutça, TBMM Başkanlığına, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Türkiye’de gözaltına alınan, tutuklanan ve gazetecilere yönelik açılan dava sayısının artmasının kamuoyunda endişe ile izlendiğini ifade eden Havutça, şu sorulara yanıt istedi: “Kaç gazeteci, genel yayın yönetmeni, yayın editörü, yazar, karikatürist, sunucu, muhabir vb. basın çalışanları hakkında soruşturma veya kovuşturma bulunmaktadır?

Kaç gazeteci, genel yayın yönetmeni, yayın editörü, yazar, karikatürist, sunucu, muhabir vb. basın çalışanları iktidarınız döneminde gözaltına alınmış, tutuklanmış ve cezalandırılmıştır?

Gazetecilerin ve diğer basın çalışanlarının, gözaltına alınmaları, tutuklamaları ve cezalandırmaları hangi kanunlarla ve hangi maddeleriyle ilişkilendirilmiştir?

Bazı özel kanunlar ile 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun belirli maddeleri nedeniyle haklarında halen soruşturma yürütülen veya yargılamaları devam eden genel yayın yönetmeni, yayın editörü, yazar, karikatürist, sunucu, muhabir vb. basın çalışanları hakkında doğru ve güvenilir istatistikler Bakanlığınızda mevcut mudur?​” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Niğde Emniyet Müdürü gözaltında

SONRAKİ HABER

Tersane işçileri gazetesine sahip çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...