02 Şubat 2015 17:11

Ankara'da 13 araç birbirine girdi, 12 kişi yaralandı

Freni boşalan bir kamyonet Ankara'da ortalığı birbirine kattı. Zincirleme kazada 13 araç zarar görürken 12 kişi de yaralandı.

Paylaş

Ankara’da akşam saatlerinde meydana gelen kazada freni boşalan bir kamyonet ortalığı birbirine kattı. Zincirleme kazada 13 araç zarar görürken 12 kişi de yaralandı.

Kaza, akşam saat 19.00 sıralarında Eskişehir Yolu 1071 Malazgirt Bulvarı Gimat istikametinde meydana geldi. İddiaya göre araçların yoğun trafikten dolayı beklediği sırada arkadan gelen 06 DTY 11 plakalı kamyonetin freni boşaltı. Aracın sürücüsü kazaya sebebiyet vermemeye çalışsa da kamyonet önünde bulunan araçları birbirine kattı. Hızını alamayan kamyonet bir aracıda diğer araçların arasında sıkıştırıp durabildi. Kaza sonrası ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler hemen araçlarda bulunan yaralılara müdahale etti. Ekiplerin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından aralarında çocukların da olduğu yaralılar hemen en yakın hastanelere sevk edildi. Bir kısım aracın hurdaya döndüğü kazada kamyonetle birlikte 13 araç zarar gördü, 12 kişi de yaralandı. Kazazedelerden Ali isimli vatandaş olay anını şöyle anlattı: "Soldan ikinci şeritten geliyordum ben. Adam soldan kaptırmış gelmiş. Soldaki araçları biçe biçe geldi. Soldan burayı da biçti. Freni patlamış gibi bir durum vardı. Çok süratli geldi. Yani zaten arabalar ön tıkanmıştı. Demek ki önde bir problem vardı ön tıkanmıştı."

Boynundan yaralanan bir sürücü ise "Polisler ileride yol kesmişti, araçlar durmuştu yığılmıştı burada. Gördüğümde zaten ben de yavaşladım. Durdum sol şeritte. Arkamdan birinin çarptığını gördüm. Buraya kadar sürükledi. Kamyon arkadan çarptı." dedi.

Kaza sırasında aracında bulunan başka bir sürücü de kamyonun kaza anını şöyle aktardı: "Trafik burada durmaya yakındı her akşam olduğu gibi. Ben en sol şeritten geliyordum. Kamyon müthiş büyük bir hızla geliyordu. Yavaşlayamadı. Bana çarpmak üzereyken orta şeride geçti. Orta şeride geçtikten sonra muhtemelen kontrolünü kaybetti ve tekrar sol şeride geçti. Daha sonra beton bariyerlere vurdu, ondan sonra da gördüğünüz gibi arabaları da önüne katarak buraya gelip durabildi."

Kaza sonrası polis ekipleri yeni kaza ihtimaline karşı seyir halindeki trafikte kontrollü geçiş sağladı. Edinilen bilgiye göre yaralıların durumunun iyi olduğu belirtilirken polis konuyla ilgili inceleme başlattı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Kılıç: Raportörümüz dershane raporunu hazırladı, üyelere dağıtıldı

SONRAKİ HABER

İstanbul'u dolu vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...