02 Şubat 2015 16:24

Nijerya'da Devlet Başkanı'nın mitinginde bombalı saldırı

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Gombe kentinde Devlet Başkanı Goodluck Jonathan'ın seçim mitingi düzenlediği stadyumun hemen dışında bombalı bir saldırı gerçekleşti.

Paylaş

En az üç kişinin hayatını kaybettiği belirtilen saldırı, Devlet Başkanı Jonathan'ın stadyumu terk etmesinden sadece dakikalar sonra gerçekleşti.

BBC'nin haberine göre 18 kişinin saldırı nedeniyle yaralandığı belirtiliyor.

Goodluck Jonathan 14 Şubat'ta düzenlenecek genel seçimlerde tekrar seçilebilmek için daha önce askeri darbe ile iktidara gelip Devlet Başkanlığı yapmış olan Muhammadu Buhari'ye karşı yarışacak.

Saldırıyı kimin düzenlediği henüz bilinmese de Nijerya'nın kuzeydoğusunda saldırılarını yoğunlaştıran radikal İslamcı Boko Haram örgütünün daha önce de benzer bombalı saldırılar gerçekleştirdiği hatırlatılıyor.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir görgü tanığı "Devlet Başkanı aracıyla tam park yerinden çıkmış gidiyordu. Biz de peşinden takip etmeye başlamıştık. Tam o sırada patlama meydana geldi" dedi.

Goodluck Jonathan'ın Gombe mitinginden bir hafta önce kentte iki bombalı saldırı daha düzenlenmiş ve toplamda 5 kişi hayatını kaybetmişti.

ÖNCEKİ HABER

Korucubaşı cinayeti basına kapatıldı

SONRAKİ HABER

Kobanê’de YPG’ye 200 genç katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...