22 Temmuz 2011 09:29

Sağlık emekçileri köle değildir

SES İzmir Şubesi, acil tıp teknisyenlerinin (ATT) sürücülük yapmaya zorlanmasını ve acil servislerde çalışan hekimlerin çalışma koşullarıyla ilgili sendika binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.Basın açıklamasını okuyan Veli Atanur, üç günde ambulans sürücüsü olunamayacağını ve k

Sağlık emekçileri köle değildir
Paylaş

Basın açıklamasını okuyan Veli Atanur, üç günde ambulans sürücüsü olunamayacağını ve kanunsuz emir ile acil tıp teknisyenlerinin ambulans sürücülüğü yapmaya zorlanmasının, 112 ambulans çalışanlarını, hastayı ve çevreyi tehlikeye attığını söylediklerini fakat kendilerini dinlemediklerini ifade etti. Sağlık Müdürlüğü ile görüştüklerini söyleyen Atanur, sonuç almak yerine, ATT çalışanları başta olmak üzere, 112 çalışanlarına mobbing uygulamasıyla karşılaştıklarını dile getirdi. Sağlık müdürü ve 112’den sorumlu müdür yardımcısı hakkında kanunsuz emir ile ilgili bölge idari mahkemesine suç duyurusunda bulunduklarını belirten Atanur, İzmir Valiliğinin soruşturmaya izin vermediğini kaydetti.

ACİL SERVİS ACELE SERVİS OLMASIN

Urla Kaymakamının Urla Devlet Hastanesinin acil servisinde toplam üç hekimin olduğunu, ayda 10 nöbet tuttuklarını ve günde 300 hastaya baktıklarını, böyle bir ortamda hekimlerin tıbbi hata yapma olasılığının artacağını söylediğini ifade eden Atanur, buna rağmen İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan’ın herhangi bir sorun olmadığını ifade ettiğini söyledi. Atanur, kendisinin de hekim olduğu Sağlık Müdürünün böyle bir yaklaşımının ve kaymakamın gerisine düşmesini düşündürücü bulduğunu belirtti. ilçe devlet hastaneleri acil servislerinde ise itibarsızlaştırılmaya çalışılan, aile hekimi olmaya ya da emekliye zorlanan, 6 aylık geçici görevlendirmeler dayatılan pratisyen hekimlerin olduğunun da altınızı çizen Atanur, “Böylesi zor koşullarda çalışan başta pratisyen hekimlerimiz olmak üzere, tüm acil sağlık çalışanları yalnız değil, onurumuzdur” dedi. Atanur, SES İzmir Şubesi olarak 112 Acil ve ilçe devlet hastanelerinde çalışan sağlık emekçilerinin sorunlarına sahip çıkacaklarını dile getirdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ÇOMÜ’deki işten atma protesto edildi

SONRAKİ HABER

Niğde Emniyet Müdürü gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...