02 Şubat 2015 13:37

4 bin Kobanêli çocuk karne aldı

IŞİD saldırıları nedeniyle Kobanê'den göç ederek Suruç'a gelen ve buradaki çadır kentlerde Kürtçe eğitim gören 4 bin Kobanêli çocuk, karne aldı.

Paylaş

Kobanê'den göç ederek Suruç'ta bulunan çadır kentlerde yaşayan 4 bin Kobanêli çocuk, ana dilleri Kürtçe ile eğitim gördükleri okullarda karne aldı. 5 aydan bu yanadır Suruç Belediyesi tarafından açılan Arîn Mîrxan, Kobanê, Rojava, Sûphî Nejat Agirnasli, Kader Ortakaya ve Şehîd Gelhad çadır kentlerinde eğitim gören çocuklar karnelerini düzenlenen törenle aldı. Ortakaya çadır kentinde "Ey Raqîp" marşının okunmasıyla başlayan törene HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Diplomasi Komisyonu üyeleri Abdullah Demirbaş ve Mustafa Doğan da katıldı. 

Karnelerin dağıtılmasının ardından kısa bir konuşma yapan HDP Milletvekilli Ayhan, başından bu yana verilen eğitimi büyük bir sevinçle takip ettiklerini belirterek, "Savaştan kaçarak buraya gelen bu çocuklar bu şartlarda kendi ana dillerinden vazgeçmediler. İnsanın kendi ana dili hayatında ki her şeyden önce gelir. Her şart ve durumda kendi dilimize sahip çıkmalıyız. Bütün çocuklarımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu. 

Karnelerin dağıtılmasının ardından Şehîd Delîla Kültür Çadırı çalışanları şölen düzenledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘AKP grev yasaklamada darbecileri geçti’

SONRAKİ HABER

'Erdoğan'ın seçim gezilerine çıkması vatana ihanettir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...