02 Şubat 2015 11:53

Şırnak'ta doktor ve hemşirenin darp edilmesi protesto edildi

Tabipler Odası Şırnak Şubesi, Şırnak Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktor ve hemşirenin hastanede yaşamını yitiren bir hasta yakınları tarafından darp edilmesini protesto ederek, hükümet ve siyasetçilerin itibarsızlaştırma, hedef gösteren yaklaşımlarının sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti tırmandırdığını belirtti.

Paylaş

Şırnak Devlet Hastanesi'nde 30 Ocak günü tedavi altına alındıktan sonra yaşamını yitiren hasta yakınları, hastanın yaşamını yitirmesinde ihmali olduğu gerekçesiyle görevli uzman Kardiyolog Dr. Deniz Elçik ve bir hemşireyi darp etmişti. Saldırı nedeniyle yaralanan Dr. Elçik'e 20 günlük iş göremez raporu verildi. Tabipler Odası Şırnak Şubesi, saldırıyı hastane önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti. "Bu şiddet sona Ersin!" ve "Tek kardiyoloji doktorumuz darp edildiğinden bu hastanede kardiyolog yoktur" pankartları ile "Sağlıkta şiddete hayır" yazılı dövizin taşındığı eyleme, TBB ve SES Şırnak şubeleri, Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimi ve sağlık çalışanları katıldı.

'HÜKÜMETİN YAKLAŞIMLARI HEDEFE KOYUYOR'

Açıklama öncesi konuşan Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Hıdır Kayışoğlu, saldırı nedeniyle Elçik'in yürüyemediğini belirterek, hastanedeki tek görevli uzman kardiyologun darp edilmesiyle bu alandaki polikliniklerde hizmetlerin aksadığını söyledi. Hastanın yaşamını yitirmesinde ihmallerinin bulunmadığının altını çizen Kayışoğlu, "Doktorların ihmali olduğunu düşünselerdi, doktoru dövmek yerine soluğu adliyede alırlardı" diyerek şikayette bulunarak olayın takipçisi olacaklarını dile getirdi.Ardından konuşan TTB Şırnak Temsilcisi Nebahat Sunar, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların her geçen gün arttığına dikkat çekerek, darp edilen Elçik'in saldırı sebebiyle 20 günlük iş göremez raporu aldığını vurguladı. Sunar, "Sağlık çalışanlarını birbiriyle rekabete sürükleyen,sağlıkta kaliteyi düşüren performans uygulaması ve hükümetin, siyasetçilerin itibarsızlaştırma, hedef gösteren yaklaşımları sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti tırmandırmaktadır" dedi.

Daha iyi sağlık hizmeti verebilmek için herkesi örgütlü mücadeleye ve emekçiler ile halkı mağdur eden sistemin ortadan kalkması için çözüm üretmeye çağıran Sunar, yapılan saldırıyı kınayarak olayın hukuki takipçisi olacaklarını hatırlattı.

Açıklama "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganları ile sona erdi.(DİHA)

ÖNCEKİ HABER

YPG: Kobanê'de birçok köy IŞİD'den temizlendi

SONRAKİ HABER

Edirne'de sel alarmı: Evler tahliye ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa