02 Şubat 2015 11:40

YPG: Kobanê'de birçok köy IŞİD'den temizlendi

YPG Basın Merkezi, yaptığı son açıklamayla YPG/YPJ güçlerinin Kobanê'nin köylerine yönelik temizleme operasyonlarının devam ettiğini açıklarken, doğu, güney ve batı cephesinde birçok köyün IŞİD'den temizlendiğini belirtti.

Paylaş

YPG Basın Merkezi, yaptığı son açıklamayla YPG/YPJ güçlerinin Kobanê'nin köylerine yönelik temizleme operasyonlarının devam ettiğini açıklarken, doğu, güney ve batı cephesinde birçok köyün IŞİD'den temizlendiğini belirtti.

Rudaw muhabiri ise Kobanê çevresinde 42 köyün Kürt güçlerinin kontrolünde olduğunu belirtti.

YPG/YPJ güçlerinin Kobanê kırsalında sürdürdüğü operasyonların devam ettiğini vurgulayan YPG Basın Merkezi'nin açıklaması şöyle:

“YPG/YPJ savaşçılarımız dün gece Kobanê'nin doğu, güney ve batısında birçok stratejik nokta ve köyü özgürleştirmiştir.

Kobanê Özgürleştirme Hamlesi çerçevesinde güçlerimiz dün gece Kobanê'nin doğusunda kapsamlı bir operasyon düzenlemiştir. Kobanê'nin doğusunda bulunan Mezra Dawid, Xirab Kortê, Çilekê, Şêran, Daulê, Têrî ve Til Hecib köylerine yönelik düzenlenen operasyonda IŞİD'e ağır darbe vurulmuştur. Güçlerimiz operasyon sonunda adı geçen köyleri tümüyle IŞİD'den temizleyerek özgürleştirmiştir.

Til Hecib köyünde yaşanan şiddetli çatışmalarda tespit edilebilen 28 IŞİD'li öldürülmüştür. Diğer köylerde yaşanan çatışmalarda da 10 IŞİD'li öldürülmüştür. Kobanê'nin doğusundaki operasyonlarda toplam 38 IŞİD'li öldürülmüştür.

Güçlerimiz bu alanlarda IŞİD'e ait patlamaya hazır bomba yüklü bir araç, 1 adet pickup, 1 adet 12,5 mm'lik doçka, 10 adet kaleşnikof, 1 adet BKC ve 1 adet B7 roketatar ele geçirmiştir” dedi.

YPG/YPJ savaşçılarının dün gece Kobanê’nin batısında bir operasyon düzenlediğini de vurgulayan YPG Basın merkezi, Sûsanê, Doliya, Sofiyan ve Agiriyan köylerinin özgürleştirildiğini, operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısının tespit edilemediğini belirtti.

“YPG/YPJ savaşçılarımız dün gece Kobanê'nin güneyinde yer alan bazı stratejik noktaları IŞİD'den kurtarmıştır. Kobanê'nin 7 km güneyinde bulunan Îdiq köyü yakınında bulunan 2 stratejik tepe çetelerden temizlenerek özgürleştirmiştir” denilen açıklamada Kobanê’yi özgürleştirme hamlesinin tüm hızıyla devam ettiğini duyurdu. (KOBANÊ)

ÖNCEKİ HABER

Duble yol dedikleri böyle çöktü

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta doktor ve hemşirenin darp edilmesi protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa