02 Şubat 2015 11:47

Ocak ayında en az 125 iş cinayeti

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) verilerine göre 2015’in ilk ayında 125 işçi, iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi.

Paylaş

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) verilerine göre 2015’in ilk ayında 125 işçi, iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi.

İSİG’in yazılı, görsel, dijital basındaki haberlerden, emek-meslek örgütlerinden gelen bilgilerden ve işçiler, işçi yakınlarından gelen bildirimlerden elde ettiği verilere göre Ocak ayında en az 125 işçi yaşamını yitirdi. Ocak ayındaki iş cinayetlerinin meydana geldiği işkolları ve sayıları şu şekilde: İnşaat, yol 29, taşımacılık 23, tarım, orman 13, enerji 10, belediye, genel işler 7, ticaret, büro, eğitim, sinema 6, madencilik 5, metal 5, tekstil, deri işkolunda 4, ağaç, kağıt 4, savunma, güvenlik 3, gıda, şeker 2, petro-kimya, lastik 2, iletişim 2, basın, gazetecilik 1, banka, finans, sigorta 1, çimento, toprak, cam 1, sağlık, sosyal hizmetler 1, konaklama, eğlence 1, belirlenemeyen 5.”

İşçiler en çok trafik/servis kazaları, düşme, ezilme/göçük ve diğer nedenlerden dolayı can verdi. Ocak ayında 5 kadın işçi 3 çocuk işçi yaşamını yitirdi. Ölümler en fazla Antalya, İstanbul, Kocaeli, Adana, Antep ve Konya’da meydana geldi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Kadınları şiddetten nasıl koruyorsunuz?’

SONRAKİ HABER

Duble yol dedikleri böyle çöktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...