02 Şubat 2015 11:30

IŞİD’e karşı İran’dan yardım isteyecek

Irak’ın Sünni milletvekillerinden Mişan el-Cuburi, İran’ı IŞİD’le mücadele konusunda ABD’den daha yakın gördüklerini açıkladı.

Paylaş

El Maluma’nın haberine göre Iraklı milletvekili Mişan el-Cuburi, Selaaddin il meclisinden bir heyetle çok yakında İran’a gideceğini açıkladı.

Yakın Doğu Haber'in geçtiği habere göre İran’a, IŞİD’in işgali altındaki bölgelerin geri alınması için yardım talep etmek amacıyla İran’a gideceklerini belirten Mişan el-Cuburi, “İran; dini, coğrafi ve tarihi açıdan bize daha yakındır. Amerika’dan daha çok İran’dan yardım istemek hem Irak hem de Selahaddin ili için daha yararlıdır” dedi.

İran ziyaretlerinin bir diğer amacının da iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamak olarak açıklayan Cuburi, kutsal mekanları ziyaret eden İranlı ziyaretçilerin Samerra’daki güvenliğinin sağlanmasına daha fazla zen gösterileceğini söyledi.

Arap rejimlerini Bağdat’a sırt çevirerek IŞİD’i desteklemekle suçlayan Cuburi, “Irak’ın önünde iki seçenek var: Ya İran’a ya da Amerika’ya yönelecek. Bu açıdan İran bize Amerika’dan daha yakın” dedi.

Mişan el-Cuburi, İran’a gidecek olan heyetin başkanlığını Selahaddin İl Meclisi Başkanı Şeyh Ahmed el-Kerim’in yapacağını söylemişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Biz kilise yapmaya hazırız’

SONRAKİ HABER

Abdocan Davası: 'Amir emir verdi ben de attım'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...