02 Şubat 2015 11:08

HPG'li Karaşi'yi 40 bin kişi defnetti

Şengal'de yaşamını yitiren HPG'li Hidayet Karaşi, memleketi Cizre'de, 40 bini aşkın insanın katıldığı cenaze töreniyle uğurlandı.

Paylaş

Şengal'de, IŞİD'e yönelik HPG, YJA Star, YBŞ tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sırasında yaşamını yitiren HPG'li Hidayet Karaşi (Munzur Kiçi), Cizre'de 40 bini aşkın kişinin katılımıyla yapılan cenaze töreni sonrası toprağa verildi. Karaşi'nin dün akşam otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na götürülen cenazesi, sabah saatlerinde ailesi ve yakınları tarafından teslim alındıktan sonra kalabalık bir konvoy eşliğinde Cizre'ye getirildi.

Cenazeyi karşıladıktan sonra Arin Mirkan Caddesi boyunca cenaze konvoyunun önünde ilçe merkezine doğru yürüyüş geçen yurttaşlar arasında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre Belediyesi eş başkanları Leyla İmret ve Kadir Kunur, HDP Cizre İlçe Örgütü eş başkanları Ali Akdeniz ve Semire Oruç, HDP Cizre İlçe Eş Başkanı Mesut Nart ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri de yer aldı.

ESNAF KEPENK KAPATTI, YÜRÜYÜŞE KATILDI

Ellerinde PKK ve KCK bayraklarını da taşıyan kitle yürüyüş halinde ilçe merkezine ulaştıktan sonra oradan da Kobanê Caddesi'ne yönelerek cenazenin defnedileceği Cizre Asri Mezarlığı'na doğru ilerledi. 

Çarşı merkezindeki bütün esnafların kepenklerini kapatarak yürüyüşe katılmasıyla birlikte kitlenin sayısı 40 bini aştı. 

Mezarlığa ulaşılması sonrası Karaşi'nin cenazesi, "Bijî berxwedana Şengalê" sloganıyla toprağa verildi.

'KÜRT HALKI ÇOCUKLARIYLA GURUR DUYUYOR'

Mezarlıkta bir konuşma yapan Milletvekili Faysal Sarıyıldız  Karaşi'nin Kürt halkı için canını feda ettiğini belirterek, şunları söyledi: "Çocuklarımız bile Kürdistan topraklarında haksızlığı kabul etmiyor. Bunun için haksızlıklar karşısında çocuklarımız ve gençlerimiz canlarını feda ediyor. Şengal'de, Kobanê'de tüm sokaklarda çocuklarımız bile haksızlıklar ve saldırılar karşısında ayaktalar. Kürt halkı çocuklarıyla gurur duyuyor. Topraklarımızda kazanımlarımıza, kimliğimize ve onurumuza yönelik vahşi saldırılar oluyor. Bu saldırıları boşa çıkartmak için yediden yetmişe herkesin örgütlü bir duruş sergilemesi ve onurlu bir şekilde mücadele etmesi gerekiyor." 

Sarıyıldız'dan sonra baba Süleyman Karaşi oğlunun mezarı başında konuştu. Kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerini sunan baba, "O sadece benim evladım değil, bütün Kürt halkının evladıydı. Oğlum Munzur sayesinde on binlerce kişiyi tanıdım. Oğlumla gurur duyuyorum ve başım diktir" diye konuştu. (Cizre/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Patronlardan hükümete grev yasağı teşekkürü

SONRAKİ HABER

Hasta tutukludan istenen 7 bin TL Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...