02 Şubat 2015 11:09

Patronlardan hükümete grev yasağı teşekkürü

Hükümet metal grevini milli güvenliği tehdit iddiasıyla yasaklarken, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi 'Hükümetimiz taleplerimizi dikkate alarak Bakanlar Kurulu Kararı ile bu grevi erteledi, Hükümetimize bu karardan ötürü teşekkür ediyoruz ve bu kararı destekliyoruz' açıklamasında bulundu.

Paylaş

Hükümet metal grevini milli güvenliği tehdit iddiasıyla yasaklarken, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi “Hükümetimiz taleplerimizi dikkate alarak Bakanlar Kurulu Kararı ile bu grevi erteledi, Hükümetimize bu karardan ötürü teşekkür ediyoruz ve bu kararı destekliyoruz” açıklamasında bulundu.

'GÜZİDE SENDİKALAR'

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 3 yıllık sözleşmeye imza atan Türk Metal ve Çelik-İş sendikaları için “iki güzide sendikamız” dedi. Büyükekşi şöyle devam etti: “Ancak üçüncü bir sendikamızın, senelik 2 milyar dolar ihracat yapan 38 işyerinde başlattığı grev de ihracatı olumsuz etkiledi. Otomotiv, inşaat ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren bu şirketlerde üretimin durması otomotiv, enerji, boru ve beyaz eşyada üretim yapan ve senelik 20 milyar dolar ihracat hacmine sahip 26 büyük şirketin üretiminin durmasına yol açacaktır. Geçtiğimiz hafta sadece bir şirketimizin üretiminde 70 TIR'a yapılacak yüklemenin direnişle bekletilmesinden tam 22 üretici firma etkilendi. Hükümetimiz bu etkileri ve taleplerimizi dikkate alarak Bakanlar Kurulu Kararı ile bu grevi erteledi, Hükümetimize bu karardan ötürü teşekkür ediyoruz ve bu kararı destekliyoruz.” (AKSARAY)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlar Kurulu hangi ara toplandı!

SONRAKİ HABER

HPG'li Karaşi'yi 40 bin kişi defnetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa