02 Şubat 2015 10:50

TMMOB saldırılara karşı 14 Şubat’ta Ankara’da

Hükümetin TMMOB Yasası’nı değiştirme girişimine karşı mühendis, mimar ve şehir plancıları Ankara’ya yürüyecek.

Paylaş

Hükümetin TMMOB Yasası’nı değiştirme girişimine karşı mühendis, mimar ve şehir plancıları Ankara’ya yürüyecek. 9 Şubat günü Türkiye’nin dört bir yanından başlayacak yürüyüşün ardından TMMOB, 14 Şubat günü Ankara’da Olağanüstü Genel Kurulunu toplayacak. Genel Kurula sadece delegeler değil, tüm odaların şube ve temsilcilik yöneticileri de katılacak. TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, Genel Kurulun ardından yapılacak eyleme tüm emek ve demokrasi güçlerini davet etti.

Hükümet ve AKP’li belediyelerin rant odaklı uygulamalarına sessiz kalmayan TMMOB’ye bağlı odalar, Gezi direnişinin ardından Bakanlar Kurulu kararıyla bakanlıkların idari ve mali denetimine bağlanmıştı. AKP hükümetinin adeta hedef tahtasına oturttuğu TMMOB, 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu’nda yapılmak istenen değişikliklere karşı başkent Ankara’ya çağrı yaptı.

TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, “Bu ülkenin mühendislerinin, mimarlarının, şehir plancılarının ve onların örgütü TMMOB’nin asla talebi olmayan bu yasa değişikliği ile aslında AKP; bir türlü arka bahçesi yapamadığı, diz çöktürüp biat ettiremediği TMMOB ve Odalarını şimdi parçalayarak, dağıtmak, sesimizi kesmek istiyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Artvin meclisinde 'samimiyet' oylaması

SONRAKİ HABER

'Danıştay ve bakanlık önünde eylem yapılacak'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa