22 Temmuz 2011 09:10

Ticarethane anlayışı sürüyor

EĞİTİM SEN Genel Başkanı Ünsal Yıldız, her eğitim öğretim döneminde yeniden gündeme gelen okullarda “bağış” adı altında kayıt parası alınmasına yönelik Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) yayınladığı genelgeyi “İnandırıcı olmaktan uzak” ve “Popülist bir politika” ürünü olarak değerlendir

Ticarethane anlayışı sürüyor
Paylaş

EĞİTİM SEN Genel Başkanı Ünsal Yıldız, her eğitim öğretim döneminde yeniden gündeme gelen okullarda “bağış” adı altında kayıt parası alınmasına yönelik Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) yayınladığı genelgeyi “İnandırıcı olmaktan uzak” ve “Popülist bir politika” ürünü olarak değerlendirdi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, yazılı bir açıklama yaparak bakanlığın “Öğrenci kayıt ve kabullerinde ve diploma karşılığı bağış alınmaması” konulu bir genelgenin yayınlamasının bile “kayıt parası” gerçeğini açıkça ortaya koyduğunu vurguladı. Yıldız, bakanlığın genelgesinde “kamusal hizmet” olarak adlandırılan eğitim hizmetlerinden kayıt parası alınmaması uyarısının samimi olabilmesi için genelgenin kamusal, parasız ve nitelikli bir eğitim programının parçası olmasından geçtiğinin altını çizdi.

Her kayıt döneminde milyonlarca velinin “kayıt parası” tedirginliği yaşamaya devam ettiğini vurgulayan Yıldız, velilerin okul aile birlikleri tarafından “gönüllü bağışa” zorlandıklarını kaydetti.  Yıldız, “Kayıt parası sorununun tüm resmi açıklama ve yayınlanan onca genelgeye rağmen hâlâ bir sorun olmaya devam etmesinin nedeni MEB’in okulları bir ticarethane öğrencileri ise birer müşteri olarak gören anlayışıdır” dedi.

Öğrenci velilerine seslenen Yıldız, kayıt dönemlerinde çeşitli adlar altında alınan paraların yasal bir dayanağının olmadığını belirterek, yapılan her türlü zorlamanın ya da baskının suç olduğunu hatırlattı. Yıldız, kayıtlarda kendilerinden rızaları dışında para talep edilmesi durumunda veya böyle bir gerekçeyle öğrencisinin kaydını yaptıramaması durumunda sorunlarının çözümünde velilere yardımcı olacaklarını duyurdu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mas-Daf işçileri Bolu’da

SONRAKİ HABER

Çocuklarının yanına gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...