02 Şubat 2015 08:59

'Sarar’da ihmal ölüm getirdi' iddiası

Türkiye’nin en büyük giyim markalarından Sarar’da, ihmal bir kadın işçinin hayatına mal oldu. Rahatsızlığı nedeniyle revire kaldırılan F.K'nin (30), işyeri hekimi tarafından rapor almasın diye hastaneye sevk edilmediği bu nedenle de revirde hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

Paylaş

Eylem LODOS
Eskişehir

Türkiye’nin en büyük giyim markalarından Sarar’da, ihmal bir kadın işçinin hayatına mal oldu. Rahatsızlığı nedeniyle revire kaldırılan F.K'nin (30), işyeri hekimi tarafından rapor almasın diye hastaneye sevk edilmediği bu nedenle de revirde hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

Rahatsızlığı nedeniyle bir süre raporlu olan F.K, Cuma günü işbaşı yaptıktan sonra rahatsızlanıyor. Revire kaldırılan kadın işçiye işyeri hekimi ilaç vererek “Git elini, yüzünü yıka. Bir şeyin kalmaz” derken, tuvalete giden F.K tekrar fenalaşıyor. F.K bunun üzerine yeniden revire kaldırılırken, F.K‘nin revirde yattığı sırada işyeri hekiminin yemek yemeye gittiği, işçinin de bu sırada hayatını kaybettiği iddia ediliyor. En önemli iddia F.K ‘nin “Ben çok kötüyüm beni hastaneye sevk edin” demesine rağmen, iş yeri hekiminin kadın işçinin tekrar rapor almaması için, hastaneye sevk etmemesi.Hayatını kaybeden F.K  önceki gün toprağa verildi. İşyeri hekiminin tutuklandığı da diğer iddialar arasında.Yaşanan bu ihmal Sarar’da ilk değil. Daha önce de göbek fıtığı sebebiyle çalışamaz durumda olan başka bir işçiye işyeri hekimi tarafından “Çalışmamak için bahane üretiyorsunuz” denerek, rapor verilmedi. Sarar işçileri ise işyeri hekimlerinin bu tutumundan şikayetçi.

PANİK YAPMAYIN MAKİNALARIN BAŞINDAN AYRILMAYIN

Yaşananları gazetemize anlatan Sarar’da çalışan başka bir işçi, F.K’nin ölümünden sonra müdürlerin “Panik yapmayın, makinalarınızın başından ayrılmayın. Dua edin, ağlamayın, bağırmayın” şeklinde anons yaptığını söyledi. İşçilerin bu olaydan sonra çalışmak istemediğini anlatan işçi, “Biz çalışmak istemedik. Bizi akşama kadar çalıştırdılar. Hatta bize arkadaşımızın ölmediğini söylediler” dedi. Sarar’da işyeri hekimi sevk etmeden hastaneye gidemediklerini de kaydeden işçi, “Hastalanıyorsun sevk kağıdı vermiyor. Doktoru bekliyorsun. Doktor gelmezse sevk vermiyorlar” diye konuştu.

SARAR: DOKTORUN İHMALİ YOK

Sarar Fabrikalar Müdürü Ünal Altın, ölen işçinin 2002-2003'ten beri fabrikada çalıştığını söyledi. F.K'nin 3 günlük istirahatı sonrası işe başladıktan sonra bant başında çalışırken hastalanarak tuvalete gittiğini belirten Altın, F.K'nin tekrar çalışmaya başladığını ancak tekrar rahatsizlandığını anlattı. Tekrar tuvalete giden F.K'nin burada fenalaşarak düştüğünü söyleyen Altın, F.K'nin duran kalbinin kurum tabibi tarafından çalıştırıldığını kaydetti. F.K'nin çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırıldığını dile getiren Altın,  F.K'ye ambulansta şok uygulanmaya devam edildiğini vurguladı.  Hastanede yoğun bakıma alınan F.K'nin burada yaşamını kaybettiğini belirtti. Kurum takibinin ihmali olduğuna dair iddiaları da yalanlayan Altın,  "işyerinde hasta ölse ambulans hastayı almazdı. Hasta yoğun bakımda öldü" dedi. F.K'nin otopsi raporunda mide kanaması sonucu öldüğünü belirten Altın,  işçilerin hastaneye sevk edilmesinin zorlaştırıldığı iddialarını da yalanladı.  "Burası 3000 kişinin çalıştığı bir fabrika,  küçük bir atölye değil. Kurum doktorumuz var. İnsan sağlığı bizim için önemli. Çalışanlarımız ailemiz gibi. Bizim için öncelikle çalışanlarımızın hayatı önemli" dedi.  Altın ayrıca F.K'nin ayaklarında varis olduğu için kurum doktoru tarafından hastaneye sevk edildiğini,  F.K'nin bu nedenle 3 gün istirahat aldığını söyledi. (Eskişehir/EVRENSEL)

Sarar işçileri: İhmal olmadığına ikna edemezler

ÖNCEKİ HABER

Hayali seçmenler oy mu kullandı?

SONRAKİ HABER

Kobanê köylerinde operasyonlar sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...