02 Şubat 2015 08:35

Hayali seçmenler oy mu kullandı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde hayali seçmenlerin oy kullandığı ve mükerrer oy kullanıldığı iddiasını Meclise taşıdı.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde hayali seçmenlerin oy kullandığı ve mükerrer oy kullanıldığı iddiasını Meclise taşıdı.
Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi: “30 Mart 2014 yerel seçimlerinde anketlerin sonucunun manipüle edildiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, AKP’nin anlaşmalı olduğu araştırma şirketleri hangileridir?
AKP’nin araştırma şirketleri ile doğrudan ya da dolaylı ilişkisi var mıdır?
30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Türkiye’de hangi seçim sandıklarının başında olay çıkmıştır?
AKP’nin 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde seçim sandıklarının başında olay çıkardığı iddiası doğru mudur?
İlçeden merkeze seçim sonuçları gönderilirken ‘hata’ yapılıp, AKP dışında önde giden partinin oylarının eksik gösterildiği iddiası doğru mudur?
Büyükşehir Belediyesinin ilçelere hayali konutlar eklediği, hayali adresler üretildiği hayali mahalle, cadde, sokak, ev ve gecekonduların adres olarak gösterildiği iddiası doğru mudur?
İddia doğru ise 30 Mart 2014 yerel seçimleri, seçmenlerin ve seçmen adres bilgilerinin doğruluğu ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?
30 Mart 2014 yerel seçimlerinde hayali seçmenlerin oy kullandığı ve mükerrer oy kullanıldığı iddiası doğru mudur?
Tüm partilere, 2015 Genel Seçimleri için seçmen ve seçmen adres bilgilerinin doğruluğunu kontrol edebilme imkanı sağlanacak mıdır?” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Eşini fuhuşa zorlayan M.B. tutuklandı

SONRAKİ HABER

'Sarar’da ihmal ölüm getirdi' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...