22 Temmuz 2011 09:00

Türk: Özerklik kongre kararıdır, tartışılmaz

BDP ve Blok milletvekilleri “siyasal süreç, demokratik özerklik, çatı partisi ve önümüzdeki sürecin yol haritası” gibi konuları tartışmak üzere Van’da kampa girdi. Kampa katılan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, “Demokratik özerklik kongre kararıdır, tartışılmaz” dedi.BDP ile Emek, Demokrasi ve

Türk: Özerklik kongre kararıdır, tartışılmaz
Paylaş

BDP ile Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun milletvekillerinin önümüzdeki dönem yol haritasını belirlemek üzere toplandıkları Van’daki kampa katılan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, kampın yapıldığı otel girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türk, günümüzdeki ve önümüzdeki siyasal gelişmelere ilişkin derli toplu bir tartışma yürüteceklerini belirterek, seçimden sonraki gelişmelerle ilgili kamp bitiminde açıklama yapacaklarını söyledi.

Gazetecilerin “Kamp boyunca konuşma yasağı var mı?​” şeklindeki sorusuna Türk, “Sürecin hassas bir süreç olduğunu bu nedenle grup adına herkesin içinde bulunduğu bir açıklamanın yapılmasının daha doğru olacağı” yanıtını verdi. Gazetecilerin “Aysel Tuğluk’un demokratik özerkliği zamansız açıkladık” yönündeki sorusuna da Türk, demokratik özerkliğin kongre kararı olduğunu ve kararın tartışılacak durumda olmadığını söyledi.

BDP ile Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun milletvekillerinin Van’daki eğitim kampına Blokun İstanbul Bağımsız Milletvekili Abdullah Levent Tüzel yurt dışında olacağından, Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi ise sağlık nedenlerinden katılamadı. 4 gün sürecek olan kampta, “siyasal süreç, demokratik özerklik, çatı partisi, seçimden sonraki gelişmeler” gibi konular tartışılacak. Kampın son gününde ise tartışılan konular kapsamında önümüzdeki dönem için yol haritası çıkartılacağı belirtildi.

ÇATLAK AKP’DE VAR

Van Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Van Gölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali&nin açılış resepsiyonuna katılan BDP Milletvekilli Altan Tan, gazetecilerin “Demokratik özerklik BDP ve Blokta çatlağa mı neden oldu mu?​” şeklindeki sorularına yanıt verdi. Türkiye’nin Kürt sorununu çözmesi ve demokratik bir Türkiye’yi amaçladıkları için BDP ve Blokta çatlak ses olmayacağını belirten Tan, çatlak seslerin AKP ve Başbakan Erdoğan’dan geldiğini söyledi.

AKP ve CHP’ye yönelik eleştirileri sürdüren Tan, asıl çatlak seslerin AKP ve CHP’de olduğunu belirterek, BDP ve Blokun  yeni bir anayasanın çağdaş, evrensel demokratik standartlarda oluşması için tek ses olacağını ifade etti. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise kendilerinde çatlaklık arayanları “çatlak” olarak gördüklerini ifade etti. Demokratik özerkliğin BDP içerisinde çatlağa yol açtığı sorularına ise Kaplan, daha önce karar altına aldıkları özerkliğin altını doldurmaya yönelik çabalarının sürdüğünü belirtti. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

AKP’de komisyon gerginliği

SONRAKİ HABER

Mas-Daf işçileri Bolu’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...