02 Şubat 2015 00:47

‘Okulumuzun kapatılmasını istemiyoruz’

Gazi Çiftlik Anadolu Lisesi kapatılarak okulun yan tarafında bulunan Tevfik Fikret İleri İmam Hatip Lisesine dahil edilmek istenmesine veliler ve öğrenciler tepkili.

Paylaş

Selmane ERTEKİN
Züleyha KARAER
Ankara

Gazi Çiftlik Anadolu Lisesi kapatılarak okulun yan tarafında bulunan Tevfik Fikret İleri İmam Hatip Lisesine dahil edilmek istenmesine veliler ve öğrenciler tepkili. Bu sene kayıt alınmadığı için boşalan okulun kapanmasından endişe duyan veliler, öğrenciler ve öğretmenler kendilerine bir açıklama yapılmasını istiyor. Liselerinin kapatılamasını istemeyen mahalle halkı ise okullarına sahip çıkmakta kararlı.

Öğrenci velisi Turhan Çanakçı, velilerin tepkisinden korkulduğu için okulun habersizce kapatılmaya çalışıldığına dikkat çekti. Çanakçı, “Bir gün okulda kimse yokken yaz tatilinde  bir bakmışsınız kepçeyi vuracaklar iş işten geçmiş olacak” diye tepki gösterdi.  Öğrenci, öğretmen, veliler olarak okulun kapatılmaması için  kapı kapı dolaşarak mahalle sakinlerinden imza topladıklarını söyleyen Çanakçı,imzaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne vereceklerini söyledi.

Okulda görev yapan eğitim emekçilerinden Uğur Gündüz, 2014 -2015 öğretim yılında okula öğrenci alımının hiçbir gerekçe gösterilemeden durdurulduğunu belirterek, “Çok tercih edilen bir okul olduğu halde 9.  sınıfımız bu sene yok. Sadece 10-11-12. sınıflar var” dedi. Sadece öğrencilerin değil öğretmenlerin de mağdur olduğunu anlatan Gündüz, “Burada bir çok norm dışı kalan arkadaş oldu, yakın yerde oturdukları halde başka okullara gitmek zorunda kaldılar” diye konultu

‘OKULU MİSAFİRHANE YAPACAKLARMIŞ’

Gülay Yılmaz da okulunun kapanmasını istemeyen öğrenci velilerinden. “Yakında başka bir okul yok. Çocuğum yürüyerek gidip geliyor.  Servis ihtiyacı yok.  Servis parası vermiyorum. Yemek için eve gelebiliyor” diyen Yılmaz, seslerinin  duyulmasını istedi.
Öğrencilerden Cem Berk Solak da, “Burayı da duyduğum kadarıyla misafirhane yapacaklar. Okulun kapatılıp misafirhane yapılması garip bir durum” diye tepki gösterdi. Başka bir öğrenci de “Bizim imam hatiplere karşı hiçbir nefretimiz yok. Ama hemen yanımızda Tevfik İmam Hatip Lisesi var ve oranın spor salonu kadar okulumuzu da ellimizden almaya çalışıyorlar. Neden? Okulumuzu yıkıp İmam Hatip yaparlarsa biz nereye gideceğiz?” diye sordu.

ÖNCEKİ HABER

Evlenmek için kaçan gençlere saldırı

SONRAKİ HABER

HPG'li Karaşi yarın Cizre'de toprağa verilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...