22 Temmuz 2011 08:49

AKP’de komisyon gerginliği

AKP’li Şamil Tayyar, seçildiği Meclis İnsan Hakları Komisyonundan istifa etti. Meclis görevlendirmelerinde AKP Genel Merkezinin listelerinin milletvekillerine dayatılması başta Tayyar olmak üzere birçok AKP’li milletvekilini rahatsız etti. Bu durumun yarattığı son kriz de AKP’nin basın kökenli milletvekili Şamil Tayyar’ın parti

AKP’de komisyon gerginliği
Paylaş

AKP’li Şamil Tayyar, seçildiği Meclis İnsan Hakları Komisyonundan istifa etti. Meclis görevlendirmelerinde AKP Genel Merkezinin listelerinin milletvekillerine dayatılması başta Tayyar olmak üzere birçok AKP’li milletvekilini rahatsız etti. Bu durumun yarattığı son kriz de AKP’nin basın kökenli milletvekili Şamil Tayyar’ın parti teamüllerini yıkan istifası oldu.

Vatan gazetesinin haberine göre Meclis Başkanı, divan üyelikleri gibi görevlere getirilenlerin isimleri milletvekillerine danışılmadan Genel Merkez tarafından tayin edildi. Bu da birçok AKP’li vekilin tepkisini çekti.

AKP İstanbul Milletvekili, Emekli Hava Tümgeneral Şirin Ünal da, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekilliği görevine seçildi. Ancak bu görevi kabul etmeyerek komisyon üyeliğinden istifa etti. Ünal’ın, komisyon başkanlığı beklediği iddia edildi. Milli Savunma Komisyonu Üyesi Soner Aksoy da istifa eden bir başka milletvekili oldu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu, Kandil için ABD’den destek istemiş

SONRAKİ HABER

Türk: Özerklik kongre kararıdır, tartışılmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...