01 Şubat 2015 18:14

Kars’tan, Berlin’e ‘Kar Korsanları’

Yönetmenliğini Faruk Hacıhafızoğlu’nun yaptığı Kar Korsanları Berlin Film Festivali’nin Generation bölümünde, Kristal Ayı Ödülü için yarışacak.

Paylaş

Yönetmenliğini Faruk Hacıhafızoğlu’nun yaptığı Kar Korsanları Berlin Film Festivali’nin Generation bölümünde, Kristal Ayı Ödülü için yarışacak.
Faruk Hacıhafızoğlu’nun “Kar Korsanları” filminden, seyahat arama motoru Skyscanner’ın da ulaşım desteğiyle, aralarında Karslı küçük oyuncular Taha Tegin Özdemir, Yakup Özgür Kurtal ve Ömer Uluç’un da bulunduğu ekip, yönetmenle birlikte Berlin’de olacak.
Filmin Berlin’deki gösterim yeri ve tarihleri şöyle; 7 Şubat 2015 10:00, Haus der Kulturen der Welt Kino1, 9 Şubat 2015, 15:30, Zoopalast 1 ve 10 Şubat 2015 15:30 Filmtheater am Friedrichshain.
Berlin Film Festivali’nin ardından pek çok uluslararası ve ulusal festivalde gösterilecek Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli filmin Türkiye galası Kars’ta gerçekleştirilecek.
Babası Almanya’da işçi olarak çalışan yönetmen Faruk Hacıhafızoğlu Kars’ta doğdu ve büyüdü. Ziraat Mühendisliği eğitiminin ardından kendi çabasıyla İngiltere’ye giden ve Westminister Üniversitesinde Medya Pratikleri eğitimi alan yönetmen aynı zamanda fotoğrafçı ve belgeselci olarak çalışıyor.
Kendi çocukluğundan esinlenerek yaptığı “Kar Korsanları”, yönetmenin ilk filmi. Filmin başrollerinde Kars’ta yaşayan üç çocuk yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Zirve yarışında sıralama değişti

SONRAKİ HABER

'Zulüm düzenini hep birlikte devireceğiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...