01 Şubat 2015 17:20

Trakya'da fırtına etkili oldu

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle birçok evin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Tekirdağ Limanı'nda balıkçılar denize açılamazken, Çorlu’da eğitim uçuşları iptal edildi. Edirne’deki amatör maçlar yaklaşık 62 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar nedeniyle ertelendi.

Paylaş

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle birçok evin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Tekirdağ Limanı'nda balıkçılar denize açılamazken, Çorlu’da eğitim uçuşları iptal edildi. Edirne’deki amatör maçlar yaklaşık 62 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar nedeniyle ertelendi.

Edirne’de şiddetli rüzgar dün gece yarısından itibaren etkili oldu. Saatte 62 kilometre hıza ulaşan fırtına nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerinin çatısının uçarken, ağaçların da devrilmesine neden oldu. Son 3 gündür etkili olan sağanak yağışların ardından Tunca Nehri’nin debisi 131 metreküp/saniyeye ulaşınca Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi mevkiinden geçen bölümü taştı. Trafik ekipleri tarihi Kanuni ve Fatih köprülerini trafiğe kapattı.

Edirne'de bugün Saraçhane Stadı'nda yapılması gereken Amatör Küme futbol maçları da şiddetli rüzgar nedeniyle ertelendi. Tarihi Selimiye Camii'nin bahçesinde bulunan ağaçlarda şiddetli fırtınada devrildi.

Şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle bir çok elektrik direği devrildi. Kopan teller ve trafo merkezlerindeki arızalardan dolayı Edirne’nin yanı sıra Keşan, Enez ve İpsala İlçeleri bunlara bağlı belde ve köylerde elektrikler kesildi. Trakya Elektrik Dağıtım Şirketi’nin (TREDAŞ) ‘186’ müşteri hizmetleri numaraları kilitlenirken, arıza için arayan abonelere bazı ilçe ve köylerde trafo arızası nedeniyle elektrik verilemediği belirtildi.  

TEKİRDAĞ'DA ÇATILAR UÇTU

Tekirdağ’da da fırtına etkili oldu. Kentin 100’ncü Mahallesi, Yeni Sanayi Caddesi üzerinde bulunan 6 katlı bir binanın çatısı uçtu. Çatıdan uçan parçalar, park halinde bir otomobile zarar verdi.

Bazı mahallelerde enerji nakil hatlarının kopması sonucu elektrik akımı kesildi. Denizde saatte 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle dalga boyu 6 metreyi aştı. Balıkçılar denize açılamadı.  

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ndeki etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle Alipaşa Mahallesi’nde bazı evlerin çatıları zarar gördü. Çorlu Havaalanı'nda yapılması gereken eğitim uçuşları da iptal edildi.

Fırtına nedeniyle Tekirdağ ile  Marmara Ereğlisi'nde balıkçılar denize açılamadı. Sahildeki bahçe duvarları şiddetli dalgalar nedeniyle yıkıldı. Lodos, denize sıfır konumundaki tüm evlerde hasara yol açtı.

FIRTINA AĞAÇ DEVİRDİ

Tekirdağ’da etkisini sürdüren lodos nedeniyle Atatürk Bulvarı üzeri İskele kavşağında bulunan büyük bir ağacı devirdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri ağaç etrafında önlem alıp trafiği aksatan ağacı bulunduğu yerden kaldırdı. Balıkçı limanına sığınan balıkçı tekneleri şiddetli rüzgarın etkisi ile beşik gibi sallandı. Bulvar üzerinde bulunan trafik lambaları rüzgarın etkisi ile ters yöne döndü.

Lodosun etkili olduğu Şarköy İlçesi’ndeki ise deniz kenarındaki bir çok ev ve işyerini şiddetli dalgalar gelen sular bastı. 23 yıldır SSK 1’nci sitelerinde bekçilik yaptığını ifade eden Nusret Eren, daha önce böylesine büyük bir fırtına görmediğini söyledi.

SELİMİYE CAMİİ’NİN CAMLARI KIRILDI

Edirne’de aşırı yağışlarla debisi yükselen Tunca Nehri taşarak Sarayiçi Er Meydanı sahasını sular altında bıraktı. O bölgede bulunan yaklaşık 10 köpek suda mahsur kaldı. Şiddetli fırtına Selimiye Camii’nde de hasar yol açtı. Caminin ön cepheden görünen sıralı kubbelerin üzerindeki camlardan biri kırıldı.

Elektrik kesintilerine arıza ekipleri yetişmeye çalışırken, Trakya Elektrik Dağıtım Şirketi (TREDAŞ) Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde elektrik kesintilerinin, ana iletim hatlarındaki arızalardan meydana geldiğini bildirdi.

ELEKTRİK ÇİLESİ

Edirne’de sabah saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle kente elektrik akımı veren Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ndeki TEİAŞ ana hatlarında kopma meydana geldi. Bu nedenle Edirne’de saat 11.00 sıralarda başlayan elektrik kesintisi saatlerce sürdü. TEAİŞ ekiplerinin müdahale ettiği yüksek gerilim hattının arazide olması nedeniyle akımın ancak gece saatlerinde verileceği kaydedildi.

Fırtınanın neden olduğu elektrik kesintisi Edirne’nin yanı sıra Havsa, Süloğlu ve Lalapaşa ilçelerinin tamamında, Kırklareli ilinde ise Lüleburgaz ile Vize ilçesi hariç il genelinde sürüyor. Tekirdağ ve ilçelerinde ise şiddetli rüzgar nedeniyle iletken kopukları ve direk yıkılması gibi arızalar nedeniyle bazı ilçe ve mahallelerinde elektrik kesintileri sürdü.

ARIZA KISMEN GİDERİLDİ

Sabah saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle kente elektrik akımı veren Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ndeki TEİAŞ ana hatlarındaki arıza kısmen giderildi. Sabah 11.00 itibariyle verilemeyen elektrik akımı, 10 saatin ardından verilmeye başlandı. TREDAŞ yetkilileri, “Babaeski trafo merkezinden alınan takviye ile kent merkezi ve elektriğin olmadığı ilçelere akım verilmeye başlandı” dedi.

İŞÇİLERİN KALDIĞI KONTEYNER TERS DÖNDÜ: 1 YARALI

Edirne’nin Keşan İlçesi’nde adliye sarayı inşaatının bahçesinde işçilerin kaldığı konteynerin şiddetli lodos nedeniyle ters dönmesi sonucu 1 işçi yaralandı.

Olay, saat 18.30 sıralarında, Yeni Mahalle’deki adliye sarayı inşaatında meydana geldi. İçerisinde iki işçinin kaldığı konteyner, şiddetli lodos nedeniyle bağlantılarından koparak ters döndü. Olayda konteynerin içerisinde bulunan işçi 18 yaşındaki Ömür Öncü yaralandı. Öncü, çağrılan ambulansla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Yine lodos nedeniyle inşaat bahçesinde bulunan malzeme deposu yıkılırken, işçilerin banyo ve tuvalet olarak kullandığı konyetnerde zarar gördü.

İŞÇİLER OTELE YERLEŞTİRİLDİ

Diğer konteynerde kalan 6 işçi, tedbir amaçlı otele yerleştirildi. Olaya şahit olan işçiler, çalışanların birçoğunun dışarıda olması nedeniyle facianın önlendiğini belirttiler. Polisin, olayla ilgili soruşturması sürüyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Lodos, İstanbul'da denizle karayı birleştirdi

SONRAKİ HABER

16 yıldır adalet de yok, müebbet hapisle yargılanan polisler de!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...