22 Temmuz 2011 08:40

Şili’de öğrenciler açlık grevinde

Şili’de 20 öğrenci, eğitim sisteminin iyileştirilmesi amacıyla uzun süredir yaptıkları yürüyüş ve protestolara hükümetin cevap vermemesi üzerine açlık grevine girdi. Öğrenci sözcüsü Laura Ortiz, açlık grevinin hafta başında 8 öğrenciyle başladığını, şimdi sayının 20’ye ulaştığın

Şili’de öğrenciler açlık grevinde
Paylaş

Şili’de 20 öğrenci, eğitim sisteminin iyileştirilmesi amacıyla uzun süredir yaptıkları yürüyüş ve protestolara hükümetin cevap vermemesi üzerine açlık grevine girdi. Öğrenci sözcüsü Laura Ortiz, açlık grevinin hafta başında 8 öğrenciyle başladığını, şimdi sayının 20’ye ulaştığını, katılımın daha da artmasını beklediklerini söyledi.  Öğrenciler, Devlet Başkanı Sebastian Pinera’nın haftalardır süren öğrenci protestoları ve okul işgallerine cevap vermemesinin yarattığı hayal kırıklığı ile bu yönteme başvurduklarını ifade ederek sorumluluğun Pinera’da olduğunu kaydettiler. Protestocular eğitim için daha fazla para ayrılmasını, öğrencilere bedava ulaşım sağlanmasını ve eğitimin kamu tarafından sağlanmasını talep ediyor.
Hükümet Sözcüsü Andres Chadwick ise açlık grevine gidenlerin, hükümetin eğitimin kalitesinin artırılması için çaba sarf ettiğinden emin olmalarını söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Siirt'te 3 gözaltı daha

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu, Kandil için ABD’den destek istemiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...