01 Şubat 2015 13:47

CHP'den 'Sümeyye Erdoğan' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde akademisyenlerle buluşması sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın isminin milletvekili adayları arasında geçmesiyle ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Bülent Tezcan, “17 - 25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları sürecinden sonra bir dokunulmazlık ihtiyacı kesin. Sümeyye Erdoğan için hatta Bilal Erdoğan için. Önümüzdeki dönem, ona dönük bir önleme olabilir. Bunu düşünüyor olabilirler" diye konuştu. 

'SEÇİM BARAJI SIFIR OLMALI'

HDP'nin parti çatısı altında seçime girmesi konusunda da görüşlerini dile getiren Bülent Tezcan, siyasi partilerini seçime girmek için kurulduğunu söyleyip, “Bu kendilerinin kararı. Barajlı siyaset, barajlı demokrasidir. Siyasete, seçimlere getirilen baraj, demokrasiye getirilen barajdır. Israrla barajın kaldırılmasını ya da makul seviyeye çekilmesini bekliyoruz. Ama önceliğimiz sıfıra inmesi. Türkiye 12 Eylül kalıntısı bir sistemde, gelecekte sağlık bir seçimi yapma şansını yakalayamıyor" dedi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Özgür Tiyatro 20 yaşında

SONRAKİ HABER

Mısır El Cezire muhabirini serbest bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...