01 Şubat 2015 13:20

YPG: Köyleri özgürleştirme operasyonu sürüyor

YPG Basın Merkezi, IŞİD'in işgal ettiği köylerin temizlenmeye devam ettiğini, kurtarılan köylerdeki arama tarama faaliyetlerinin de sürdüğünü açıkladı.

Paylaş

Kobanê'yi Özgürleştirme Hamlesi çerçevesinde dün gece de Kobanê'nin batı ve güneydoğusunda operasyonlar düzenlediğini belirten YPG açıklamasında şunlara yer verildi: "Dün akşam saatlerinde Kobanê'nin 7 km güneydoğusunda bulunan Til Hecib köyü yakınlarında üslenen IŞİD'lilere yönelik bir saldırı düzenlenmiştir. IŞİD'e ait 1 aracın imha edildiği eylemde 3 çete üyesi öldürülmüştür.

YPG/YPJ savaşçılarımız Kobanê'nin 13 km batısında bulunan Bûban köyüne yönelik bir operasyon düzenlemiştir. Hedeflenen çete mevzilerinin etkili bir şekilde vurulduğu operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.

YPG/YPJ savaşçılarımız önceki gün özgürleştirdiği Siftek, Şikeftê ve Dolê köylerinde arama tarama faaliyetleri gerçekleştirmiştir. Bu arama faaliyetlerinde güçlerimiz, 2 adet Hammer tipi zırhlı araç, 1 adet el yapımı havan, 1 adet 23 mm'lik doçka, 1 adet 14,5 mm'lik doçka, 19 adet kaleşnikof, 2 adet Bruno, 1 adet M16, 26 adet 120 mm'lik havan güllesi, 10 adet katuşa mermisi, 6 adet tank roketi, 550 adet 12,5 mm'lik doçka mermisi, 2.100 adet BKC mermisi, 72 adet elbombası, 30 adet kaleşnikof şarjörü ve 3 sandık dolusu kleş mermisi, 15 adet el yapımı mayın ve 3 adet telsiz ele geçirdi.".

'SALDIRI HAZIRLIĞINDAKİ IŞİD'LİLER İMHA EDİLDİ' 

Cizire Kantonu'ndaki çatışmaları da aktaran YPG açıklamsında, "Dün gece Cizire Kantonu'nda bulunan Girke Legê kasabasına bağlı Erca ve Heddadê köyleri arasında çete gruplarıyla güçlerimiz arasında bir çatışma yaşanmıştır. YPG/YPJ savaşçılarımız saldırı hazırlığındaki çete gruplarını etkili bir şekilde vurmuştur. Çetelerin güçlerimizin mevziilerinde patlatılmak üzere hazırladığı patlayıcı yüklü bir kamyon da güçlerimiz tarafından etkisizleştirilmiştir. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen en az 3 çete üyesi öldürülmüştür" ifadelerine yer verildi .

'SIZMA GİRİŞİMİ ENGELLENDİ' 

IŞİD'in, dün Til Temir ile Haseke'ye bağlı Xerîta köyü arasında bir saldırı düzenlediğini belirten YPG, "Çeteler, yol kenarına yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı sivil araçların geçişi esnasında patlatmıştır. 1 aracın isabet aldığı patlamada can kaybı yaşanmazken, araçta kısmi maddi hasar meydana gelmiştir" dedi.

YPG Basın Merkezi, dün Haseke'ye bağlı Um Dibis ve Til Mecer köyleri arasında çete gruplarının sızma girişiminde bulunduğunu, saldırı girişiminin YPG/YPJ güçlerinin erken müdahalesiyle boşa çıkarıldığını kaydetti. (KOBANÊ)

ÖNCEKİ HABER

Avustralya Açık'ın şampiyonu Novak Djokovic oldu

SONRAKİ HABER

Özgür Tiyatro 20 yaşında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...