01 Şubat 2015 12:47

Ermenek’ten sonra kaç maden denetlendi?

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a Soma ve Ermenek’te yaşanan facialarından sonra kaç madenin denetlendiğini sordu.

Paylaş

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a Soma ve Ermenek’te yaşanan facialarından sonra kaç madenin denetlendiğini sordu. Özel verdiği soru önergesinde, en son Sivas Gemerek ilçesinde kömür ocağında kaya parçasının düşmesi sonucu Nuri Ayyıldız’ın hayatını kaybettiğini, izinsiz işletildiği belirlenen ocağın işletmecisinin de tutuklandığını söyledi. Soma ve Ermenek’teki maden facialarından sonra ruhsatlı ve kaçak maden ocaklarında 60’dan fazla maden kazası meydana geldiğini belirten Özel, çok sayıda maden işçisinin de yaşamını yitirdiğini ifade etti.

‘AYNI HAKLAR VERİLECEK Mİ?’

Bakan Yıldız’a Soma ve Ermenek’ten sonraki maden kazalarında kaç işçinin öldüğünü soran Özel, “13 Mayıs Soma faciasından önce hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine de Soma’ya ve Ermenek’e verilen haklar verilecek midir? Verilmesi düşünülüyorsa söz konusu haklar ne zaman verilecektir. Ermenek faciasından sonra hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine de Soma’ya ve Ermenek’e verilen haklar verilecek midir” dedi. Soma faciasından Ermenek’e ve sonrasında toplam kaç maden denetlendiğini soran Özel, denetim yapılmayan ocaklarda kaza meydana gelip gelmediğine de yanıt istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Onlara tatil yok

SONRAKİ HABER

IŞİD, Kerkük saldırılarının görüntülerini yayınladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa